Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

donderdag 28 april 2011

Oranjegekleurde zenuwachtigheid!

Ha meisjes!
Wat zullen er veel vrouwen blij worden als ze aan morgen denken. Hebben jullie genoeg kleingeld gespaard. Ik lach me slap want ik ben helemaal zenuwachtig. En waarom? Om alle zooi die ik waarschijnlijk heel gelukkig in ga slaan. Je weet wel al die leuke handige dingetjes die volgende week weer naar de kringloop gebracht worden. Toch scoor ik ook elk jaar wel iets wat wel helemaal geweldig is dus ik ben erg benieuwd wat het dit jaar gaat worden. Ik ga straks mijn oranjeslinger in de boom hangen en de vlag zet ik al vast klaar bij de voordeur. Kortom ik ben er helemaal klaar voor. Ik ben heel benieuwd naar jullie inkopen, ik hoor het wel!
Voor nu zeg ik: LEVE DE KONINGIN (en de kleedjesmarkt)
Geniet van alle oranjegekte!
Groet,






Makkie

woensdag 27 april 2011

Elke dag een feestje

Voor EVA 4 (het meinummer) maakte ik 4 verschillende slingers. Slingers zijn helemaal hip. Dit zijn wat andere slingers dan de puntjes die je veel ziet.
Mijn favoriet is de lampjesslinger. Je maakt ze van papieren bekertjes. Hier knip je 3,5 cm vanaf. Je haakt er een schulprandje zoals ik beschreven heb in het artikel. Het is hetzelfde principe als wat ik gedaan heb bij de stapelslinger voor koninginnedag. Deze bekertjes komen bij Green Gate vandaan maar je kunt overal leuke bekertjes kopen. Ik vind ze zelf erg leuk! Ze branden heel sfeervol en ik kan er echt van genieten. Omdat ik mijn items altijd al een paar maanden van tevoren moet maken is het wel eens lastig om er niks over te vertellen. Dat vond ik met deze slinger nou ook.



 
De volgende slinger maakte ik van kleine boomstamschijfjes. Die beplakte ik met leuke papiertjes en de letters ANNELOT. Het is een vrolijke naamslinger geworden. De hele beschrijving vind je in het artikel.



De derde slinger knipte ik van dubbel papier. Ik maakte er molentjes van die ik aan een lint knoopte.


De vierde slinger maakte ik van stof. Allemaal hartjes die ik achter elkaar aan een lint naaide.



Laat je lekker inspireren!




Je kunt het artikel vergroten door erop te klikken.


Je kunt natuurlijk ook gewoon 1 molentje ophangen.



Stoere en lieve elementen bij elkaar gevoegd. Het is precies zoals Annelot is!


Lieve hartjes vormen samen een slinger.

Vandaag heb ik alweer een fotografiedag. De tijd vliegt.
Ik wens jullie een hele fijne woensdag! Maak er een feestje van!
Groet,
Makkie

zondag 24 april 2011

Museum en strand!

Vandaag gaan we met ons alle negen weg. Dat vind ik toch bijzonder!
We gaan eerst naar Corpus bij Leiden en daarna gaan we naar het strand. Wat zijn we gezegend met het weer! Ik vond nog wat leuke foto's die me aan strand doen denken. Ik heb de styling van de foto's gedaan, volgens mij heeft Jossy de Roode deze meiden gemaakt. Het is in ieder geval met stofverharder gemaakt.




Ik zie ze al flaneren aan het strand, net als wij straks gaan doen. Ik wens jullie allemaal een hele fijne tweede paasdag!
Groet,
Makkie

vrijdag 22 april 2011

feeeriek gefladder

Dag allemaal op deze bijzondere vrijdag!
Gisteren heb ik deze vlindervleugels gemaakt. Toen ik de vleugels aan elkaar bevestigde dacht ik: "Dit is eigenlijk ook stapelen". Dus dit is mijn stapelbijdrage van deze week. Ik maakte een frame van electriciteitsdraad. Daar wikkelde ik stroken katoen omheen. Met boekbinderslijm maakte ik de vitrage vast aan het frame. Boekbinderslijm vind ik heel prettig om mee te werken. Het droogt snel en het kliedert niet zo erg. Je legt de vitrage plat op tafel, smeert het frame in met lijm, je vouwt de vitrage om het frame (eerst de ene helft, dan kan je de andere helft mooi strak spannen. Even laten drogen en de overtollige vitrage wegknippen. Van oude kantvalletjes die ik kocht bij de kringloop voor 1 euro maakte ik de randen. Ik heb het rechtstreeks op de vitrage geplakt. Ik vind het eindresultaat heel bijzonder geworden.
Ik wens jullie een hele goede goede vrijdag en hele fijne paasdagen. Het is voor mij altijd weer een bijzonder feest. En met dit heerlijke weer erbij zijn we echte bofbipsen of niet dan?
Meer stapelplezier bij http://www.allemaalkleurtjes.blogspot.com/
O ja, ik ben heel druk op het moment. Ik hoop dat ik nog even een moment heb om bij jullie aan te wapperen maar anders maak ik het volgende week goed. Bedankt voor jullie trouwe, lieve, grappige en hartelijke berichtjes altijd! En kijk eens, de teller staat op 300!

Een dikke knuffel!



Makkie

woensdag 20 april 2011

Job hartje Bertine



Ja wat is dit nu weer hoor ik je denken.
Job hartje Bertine gaat over onze zoon en (bijna) dochter.
Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik een klein glibberig mannetje in de ogen keek. Onze eerstgeboren zoon die we Job noemden. Wat ben ik trots op die kerel! We hebben heel wat meegemaakt met elkaar en altijd was Job de stabiele factor. Hij is echt de oudste broer en het grote voorbeeld. Op 20 jarige leeftijd is hij zijn eigen hoveniersbedrijf begonnen Laban Tuinprojecten http://www.labantuinprojecten.nl/ (even kijken) waar hij heel druk mee is. Nu heeft hij al regelmatig 5 man in dienst. Maar goed ik ben aan het opscheppen, het ging over Job hartje Bertine. Hij heeft al 5 jaar verkering met Bertine een schone Achterhoekse brunette. Ik vind het super dat ze mijn dochter wordt! Ook zij heeft heel wat met ons meegemaakt, het heeft de band alleen maar hechter gemaakt. In het begin keek ze hier haar ogen uit trouwens, zo'n maffe familie was best even wennen voor haar. Nu is ze zelf net zo maf en doet ze net zo hard mee.
Bij een trouwfeest hoort natuurlijk een mooie jurk, en laten we die nu hebben uitgekozen! Het was een heel gepas maar ze is eruit! Jullie zijn de eersten die hem zien!

Eerst trok ze een jurk aan die in het rek wel heel leuk leek maar die na aanpassen toch anders uitviel. Ze wilde haar afkomst (de Achterhoek) niet verloochenen maar ja dit ging net een beetje te ver. Vooral die klompen vond ik niet kunnen.

Toen paste ze een jurk waarvan de jurk wel leuk was maar helaas de hoed was iets te over done. Toch maar even een foto van genomen.

De derde jurk, best appart, die maakte haar op een of andere manier heel klein. Jammer want we vonden vooral de sluier erg mooi.

De vierde jurk was te geel. Ik hou helemaal niet van geel. Gelukkig hield Bertine daar rekening mee (wat een schatje is het ook he).

De vijfde jurk was nogal excentriek, mwha niet echt wat bij Bertine past.

Toen viel plotseling Wilma's oog op een prachtige jurk. (Wilma is de moeder van Bertine). Oooo we waren er alle drie weg van! De jurk was precies voor haar gemaakt, dat kwam goed uit! Dus die jurk is het geworden.
Voor Job was het wat eenvoudiger om een pak te kopen. Het eerste pak leek ons het mooist. Toen hij hem aan had, heel vreemd, kijk zelf maar.

Zie je? Het lijkt net of hij kaal is in dit pak terwijl hij een enorme bos krullen heeft. En bij nader inzien vond ik het sjaaltje ook niet zo bij hem passen.

Toen hij dit pak zag ging hij om. Ik twijfelde nog even. Die blote benen....... wat als het slecht weer is? Ach Job is optimistisch, hij gaat er vanuit dat het een stralende dag wordt. Tja toen heb ik maar ingestemd, het blijft toch je kind he?

Als laatste hebben we nog even gekeken hoe het bij elkaar staat. Een prachtig koppel! En nu maar wachten tot 16 september.
(alle foto's zijn in scene gezet)

Tijdens zijn huwelijksaanzoek gaf hij Bertine o.a. dit hart. Ik heb het voor hem gemaakt, een frame van electriciteitsdraad die ik vol vlocht met stroken katoen. Op 1 strook stempelde ik de tekst en ik naaide er nog wat versiersels op. Ja, ja ik kan heus ook serieus zijn!

Groet,
Makkie





maandag 18 april 2011

Over zielige vogeltjes en eerste kiekjes

Afgelopen week lag Tim's parkietje zomaar dood in de kooi. Ook al is het maar een vogeltje, het is nooit leuk.

Voor mij een moment om onze parkieten-carriĆØre weer eens door te nemen.
We hebben er heel wat gehad, en echt, parkietjes zijn erg leuk! Eentje bijvoorbeeld kon voetballen, en een kon allerlei geluiden nadoen. We hebben er ook een gehad die als je klapte op je schouder kwam vliegen. De meest bijzondere was wel de stofzuigerinspecteurparkiet.
En over die laatste gaat dit verhaal. Als ik het van een ander zou horen zou ik denken: "Leuk verzonnen" dus voel je vrij, ik snap het!
Mijn waargebeurde parkietenverhaal begint op een dag al een aantal jaar geleden. Het was een doe alles behalve bukkendag. Ik besloot om te stofzuigen op de doe alles behalve bukkendag manier en haalde de stofzuigermond van de steel. Zo kan je redelijk rechtop in allerlei hoeken en gaten komen.

Ik was dus aan het stofzuigen wat me redelijk goed afging zo rechtop maar zag niet goed wat er allemaal lag. Plotseling hoorde ik floeperdefloep en voelde ik dat er een sok naar binnen gezogen werd. Waarom weet ik niet want ik doe dat anders nooit, ik zette de stofzuiger gelijk uit. Ergens in de verte hoorde ik de parkiet ook nog heel chagrijnig doen. Ik leg de stofzuigerslang neer en zeg: "De parkiet is het er ook helemaal niet mee eens zeg, waar zit dat beest"? Het chagerijnige gesnerp werd steeds luider en vol ongeloof constateerde ik dat het  uit de stofzuigerslang kwam. Als een verfromfraaide baron kroop hij zwaar beledigd door de opening.

Nee maar, ik had geen sok maar ons lieve parkietje opgezogen. Buiten een scheef verenpak en een hele boze bui was er niets met hem aan de hand! We hebben hem de rest van de dag maar met rust gelaten de stakker.

Tja en zo gebeurd hier nog wel eens wat, wat bijna ongeloofwaardig klinkt. Zoals ons kuiken, maar daar begin ik maar niet aan, dat gelooft echt niemand.
Ik wens jullie een hele fijne week en denk erom: Kijk eerst om je heen voor je gaat stofzuigen, voor je het weet wandelt je man uit de stofzuigerslang..........of mis je je tafel. (Dit kan niet echt hoor!)
beeldmateriaal internet

Geheel in vogelsfeer ook nog een aantal eerste samenwerkingsfoto's van Katoo en mij. Het is nog even zoeken en uitproberen maar Keulen en Aken zijn ook niet op 1 dag gebouwd. Ik ben wel tevreden voor zo'n eerste keer. Jullie?







Groet,
Makkie