Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

woensdag 25 januari 2012

Mooi versierd!

Met wat extra aandacht krijgt een feestje net dat persoonlijke. En dat is wat iedereen zo leuk vindt.Wat heb je nodig: 2 tuinbalkstandaards (bouwmarkt) 3 balken, singelband, spijkers, hamer.
 Een centrale tafel waar iedereen zelf kan pakken scheelt je een hoop geren. Laat anderen genieten van een mooie tafelschikking terwijl je zelf aandacht aan je gasten kunt besteden. Een leuk tafelkleed is het halve werk. Verder laat je de tafel flink opvallen door er een balk overheen te laten lopen. Deze versier je dan weer met van alles wat je voorhanden hebt.



Zo maak je het:  Timmer singelband aan de bovenkant van twee balken. De ruimte van de banden moet zo zijn dat je er nog een balk in kunt schuiven. Plaats de standaards naast de tafel, zet de balken (met de singels aan de bovenkant) en schuif vervolgens de overgebleven balk tussen het singelband door van de ene naar de andere kant. Nu heb je een balk over de tafel lopen waar je allerlei leuks aan kunt hangen. De balken kun je verven en beplakken met leuke stroken papier. Aan de balk over de tafel hang je bijvoorbeeld: slingers, balonnen, potjes met kaarsjes, bloemen, ranken van klimplanten, vlinders, lampenslingers, kleine cadeautjes, snoepslingers, welkomstbord enz.


Alle kaarten en lieve wensen die onderandere  jullie allemaal naar me toegestuurd hebben bewaar ik in de kaartenmolen (gekocht op Marktplaats). Ik maakte er een lamp van zodat ik nu een echte kunstlamp heb. Het is een originele lampenvoet geworden die je aan elke stemming kunt aanpassen. Je kunt er ook kleine schilderijtjes of borduurwerkjes in bewaren, maar voor nu was het leuk om zoveel mogelijk van jullie kaarten te laten zien. Ik heb echt mijn best gedaan alles er op te krijgen maar er was niet voldoende plek voor alles. Bedankt nogmaals voor jullie bijdrage! Ik kijk elke dag nog naar al het moois! 


Op deze foto kun je zien hoe eenvoudig je een lampenkap kunt versieren. De band is een heel breed lint, de figuurtjes knipte ik uit stof met om en om een papieren bloem. Dit plak je op een rijtje op het lint waarna je het lint met een paar kleine steekjes en een dunne naald op de kap naait. Als je dit in de naad doet zie je er niks meer van terug. Ben je de rand zat dan haal je hem eraf of je maakt een nieuwe rand.

Omdat elke kaartenmolen weer anders is is het niet mogelijk een algemene beschrijving op te geven. Je kunt het beste een lampenstandaard laten lassen bij een smid.
Wat heb je nodig: kaartenmolen, lampenstandaard, lampenkap, evt. versieringen voor op de lampenkap, heel veel leuke kaarten of kleine kunst. Wil je er geen lamp van maken dan is het nog leuk om een kaartenmolen in je huis te halen!


Slingers: Je ziet ze zoveel dat het moeilijk is om met iets origineels te komen als het om slingers gaat. Gelukkig bedacht ik een idee wat er leuk uitziet en ik nog niet eerder heb gezien. Je maakt de slinger natuurlijk zo lang als je zelf wilt.

 Wat heb je nodig: mooie papiertjes, sjabloon van een ballon, potlood, woldraad, schaar, lijmpistool.
Zo maak je het: teken met behulp van het sjabloon zoveel ballonnen als je nodig hebt. Knip kleine stukjes woldraad en plak deze aan de achterkant van de ballon vast. Plak nu alle ballonnen achter elkaar aan de draad vast. Een leuke variant op de vlaggenlijn!


Feestschilderij
Met dit schilderij boven de tafel kan je er niet meer omheen: Hier is het feest! Je kunt een groot schilderij maken maar net zo goed kleintjes. Daarom krijg je hier de basisprincipes uitgelegd.
Letters maak je door een woord in Word uit te printen, net zo groot als je zelf wilt en deze over te nemen op mooi papier.
Cupcakes maak je door op internet afbeeldingen bij elkaar te zoeken van cupcakes. Deze print je uit en neem je over op papier. Je kunt elk apart deel van de cupcake losknippen en uit ander papier halen. Ik heb voor dit project nog een geweldige papiertip. Elke keer als ik in de bouwmarkt kom neem ik wat behangstaaltjes mee. Daar knip je heerlijke romige taartjes van! De witte behang structuurstaaltjes bijvoorbeeld lijken uitgeknipt net heerlijke romige slagroomtoeven! Je moet bijna opletten dat je daarna niet hard naar een banketbakker rent.
De etagère zijn rechte stroken van 2 cm breed met aan de uiteinden een verhoging geknipt. De poten en het oog aan de bovenkant zijn gemaakt met binddraad en daarna omwikkeld met woldraad en lint.
De vlaggenlijn is geknipt van driehoekjes papier en gelijmd op een woldraad.

De ballonnen zijn met een sjabloon getekend waarna er een woldraad aan is geknoopt. Met al deze losse onderdelen maak je een compositie op je doek waarvan je eerst de ondergrond geschilderd hebt. Om een 3D effect te krijgen kun je gebruik maken van dubbelzijdig 3D plakband. Je kunt meerdere lagen plakband over elkaar heen plakken zodat het onderdeel nog meer naar voren komt. Je plakt alle onderdelen met lijm of het plakband op het doek.

Tip: Als je de etagère en cupcakes uit hout zaagt kun je er een wanddecoratie van maken. Je plakt de onderdelen dan rechtstreeks op de muur! Leuk man!


Nou meiden ik hoop dat ik jullie op feestelijke ideeen heb gebracht!
Het is leuk om je slingers zomaar eens op te hangen, gewoon omdat het vandaag een feestje is.
Dus vandaag hang ik mijn slingers op, drink ik een heerlijke cappuchino, doe ik wat kaarsjes aan en vier ik dat het woensdag is!
Doen jullie mee?


Mooie dag vandaag!
Groet,
Makkie

20 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ideeen!! Ik krijg zin in een feestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, als je van dit bericht niet vrolijk wordt, dan weet ik het niet hoor.
    Wat heb je er een gave feestelijke versiering van gemaakt. De slingers heb ik net weer weggedaan (afgelopen vrijdag was oudste zoon jarig). En als ik zomaar zou gaan versieren, verklaren ze me hier in huis voor gek :)
    groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg mooi en wat een veelheid aan ideeen en tips. Ik ga ook slingers hangen.
    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke versieringen, dan ben je wel een week jarig! Over een ruime maand is onze jongste jarig, en die wil eigenlijk geen slingers meer. En helemaal zonder slingers vind ik niet echt een verjaardag, dus er wordt wel wat opgehangen, maar ik zal het niet heel uitbundig doen (als je in de 1e van de middelbare zit, is dat NOT DONE).

    Liefs Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke vrolijke boel hier bij jou!

    Zal ook maar een cappuccinootje nemen en nog lekker wat blijven zitten! En genieten!!!

    De dag kan niet meer stuk!!

    Lieve groetjes van Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig, gelukkig heb ik nog wel een paar feestjes in het vooruitzicht
    Heb er zin in als ik dit zo zie!
    Fijne dag...

    Groetjes Ymie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt geweldig. Zo heeft iedereen wel zin in een feestje. Ontzettend leuk ziet het er uit.Groetjes, Ieke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk! En gezellig ziet het eruit zeg! Hele feestelijke ideeën waar een ieder zo mee aan de slag kan!

    Hoera! Het is woensdag! Ik vier het met je mee! ;-)

    Bedankt voor al deze leuke feestelijke zelf maak knutsels! Groetjes Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een heerlijke feestelijke post,echt genieten,....fijne woensdag,XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  10. OOhhh dat ziet er allemaal wel heel vrolijk fleurig en feestelijk uit hoor heel orgineel ............... fijne dag .... groetsssssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een explosie van creativiteit Marjan!! Geweldig. En die lamp vind ik echt een superidee. Was heel benieuwd naar wat je er mee ging doen en dit is echt prachtig. (ook grappig om m'n schilderijtje terug te zien:) )
    Bedankt voor het delen van al deze ideeën en een fijne dag!
    Lieve groet,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat lekker vrolijk allemaal.
    Super leuk en creatief.
    Groetjes en geniet van de woensdag Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuk idee, lijkt wel een gezellig winkeltje! En leuk, ik zie mijn kaartje staan!
    Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijk blog bericht heb je gemaakt daar wordt je echt heel vrolijk van!!!Bedankt voor je super tips ze zijn echt heel creatief en ga er zeker iets mee doen met mijn dochter haar verjaardag.
    Vooral dat schilderij en je kaartenrekje Super!!!!

    Lieve groetjes en een hele fijne dag nog verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. OOH..wat is het hier gezellig en feestelijk allemaal!! Wat heb je er weer een prachtige post van gemaakt zeg! Komt dit ook in de EVa? Ik verwacht em deze week in de bus, ben heel benieuwd! Echt heel erg leuk zoals je het allemaal bij elkaar hebt gezocht en gemaakt. En ook zo grappig om herkenbare dingen te zien;)
    Ik heb al je foto's in de sidebar ook eens zitten bekijken, zo mooi! Je hebt echt fotografeer talent hoor, supers!! Veelzijdig mens..
    fijne week nog hoor,
    lieve groet,
    Wilmi

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat ziet er heel gezellig en vrolijk uit! Het schilderij ga ik zeker onthouden en ook het kaartenrek is helemaal leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ohhhh wat een heerlijke vrolijke feesttafel......leuk gemaakt ik zie dit al helemaal voor me van de zomder lekker buiten..
    Vind de lamp zo leuk gemaakt heb het opgeslagen dat wil ik ook eens doen..

    Leuke vrolijke post hebben we hard nodig op deze sombere dag..

    Lieve groet..
    Fia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Jeetjemineetje, wat ziet dit er allemaal mooi uit zeg. Wat een leuk idee dat met die kaartenstandaard. Super. Wat een inspiratie weer. Dankjewel hoor! Fijne avond verder. Groetjes astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een gezellig feestje...met zoveel leuke ideeen...ziet er erg leuk uit!!
    En ik sloeg de Eva vandaag open en zag ook nog een kaart van mij...leuk hoor!

    Groeten Willianne

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een gezellige feestelijke blogpost van je!
    En vandaag werd ik verrast door een Eva,(omdat ik abonnee geweest ben) ik bladerde meteen door naar jouw artikel :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!