Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

maandag 23 april 2012

Luierpeer

Dag allemaal!
Heerlijk he het vooruitzicht van de zomer! Voor je het weet is het zo ver! Gaan jullie op vakantie of blijven jullie lekker thuis? Wij gaan naar Barcelona. Pieter onze zoon gaat daar 8 maanden stage lopen. Een hele tijd die we ook kunnen gebruiken om hem te bezoeken zo af en toe. Best bijzonder!
Ik hoor van alle kant dat Barcelona een prachtige stad is dus dat gaan we eens heerlijk ontdekken.
De zomer is bij uitstek natuurlijk ook de tijd van luieren. Met of zonder boek je even terugtrekken in de tuin is dan niet verkeerd.
Deze luierpeer is de ultieme plek om even van de aardbodem te verdwijnen. Er gaat een heleboel stof in zitten maar als je jezelf even de tijd gunt om rond te neuzen in de kringloop weet ik zeker dat je een prachtige lap stof kunt scooren voor weinig geld.
De basis is heel eenvoudig. Je gaat uit van een grote cirkel (de grootte bepaal je zelf) die je met stof omhoog trekt. Aan de voorkant hou je natuurlijk een opening open. Om de vorm in de zak te houden naai je aan de bovenkant een hoepel in de zak vast. Vanaf dat punt laat je de zak taps toelopen. Naai een tunnel aan de bovenkant waar je een touw doorheen haalt. Laat het touw op twee plaatsen uit de tunnel komen en trek het touw stevig aan. Met het touw hang je de peer op. Je kunt ook nog een aantal bladeren naaien als je dat leuk vindt. Het is belangrijk om voor stevige stof te kiezen en als je echt een goede vorm wilt behouden dan kun je het beste van triplex of MDF een cirkel zagen die je onderin de zak legt als bodem. Naai een groot rond kussen voor op de bodem met dezelfde diameter als de MDF cirkel en naai er ook nog wat losse kussens in.
Nu nog een boom om hem in te hangen.En dan.... lekker luieren!
Mooie dag vandaag!
Groet,
Makkie
(Dank je wel nichtje Eva)

8 opmerkingen:

 1. Barcelona is geweldig mooi. Ik herinner me nog dat er een straat was waar ze allemaal rolstoelen, krukken e.d verkochten voor gehandicapten, al die winkels op een rij een hele straat(maakte zeker indruk) en natuurlijk gepofte kastanjes die je op straat kunt kopen.
  Wat een leuke peer met een schattig meisje. Heel lief. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk vooruitzicht ... ik was nooit in Barcelona, maar het moet een erg inspirerende stad zijn! groetjes, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er super leuk uit lekker voor in de tuin.
  groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een luierpeer.... ziet er knus uit zeg! Is dat alleen voor kinderen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die is leuk. Dat vinden mijn minderen echt geweldig.

  groetjes xanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen boom maar wel een zolder met balken..Leuk samengevat trouwens..ik hou daar wel van..Heerlijke tutorials! Je kan hem trouwens ook in het klein maken voor een pop of voor een plant....
  Fijne dag en lieve groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!