Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

woensdag 8 augustus 2012

Van mij voor jou


Of het nu voor je dochter, je moeder, je oma of jezelf is, deze ideeen maak je in een handomdraai.
Zo beginnen de pagina's die ik voor EVA maakte.
Wie weet zit er een leuk idee voor je tussen!
Fotografie Marjan Laban
Tent
Deze tent kan ook heel makkelijk binnen opgezet worden. Leuk om eens een kopje thee bij je dochter te gaan drinken!
Wat heb je nodig: Stof 4x1.00x1.60m plus een naadtoeslag van 1cm, 4x0.10x1.80m plus een naadtoeslag van 1cm, 4 stokken (kunnen bv. stevige bamboestokken zijn van 1.90m, rechte lat van 2m, 4m sierlint, sier biaisband voor de opening (lengte afhankelijk van de grootte van de opening), 6m broderiekant, elastiek, naaimachine, garen, schaar.
Zo maak je het: Knip eerst de vier wanden voor de tent. Vouw hiervoor de grote lappen stof dubbel, teken aan de bovenkant vanaf de vouw een punt op 3cm. Leg de lat vanaf dat punt naar de hoek van de onderkant van de stof. Teken deze lijn op de stof helemaal van boven naar beneden. Knip de stof langs deze lijn dubbel uit. Maak zo ook de andere tentwanden.
Vouw de stroken van 10cm met de goede kanten op elkaar, naai de bovenkant dicht (vanaf de vouw), laat de naald in de stof zitten, draai de strook en naai 15 cm van de zijkant dicht. Maak ook een zoom in de onderkant van de stof. Hecht af en draai de stof om. Doe dit bij de andere stroken ook. Leg (met de goede kanten op elkaar) twee tentwanden op elkaar met een strook ertussen. Let op dat de strook naar binnen valt. Zorg dat de eerste 15 cm die je al hebt dichtgenaaid boven de stof uitsteekt aan de kant van 6 cm, de bovenkant van de tent. Naai de delen aan elkaar. Zet vervolgens de volgende tentwanden op dezelfde manier vast. Keer de tent om en schuif de stokken in de tunnels. Knip in een van de tentwanden een rechte opening en zet dit af met het biaisband. Naai het elastiek (wat je helemaal uitrekt) aan de broderiestrook. De strook gaat nu rimpelen. Naai dit gerimpelde band weer aan het sierlint en naai dit aan de onderkant van de tent. Met een geverfd houten krat als tafel en een deken als vloerbedekking heeft je dochter haar hele eigen huis.  


fotografie Marjan Laban
Sleutelhanger
Altijd de leukste foto’s bij de hand met deze unieke sleutelhanger van de (klein)kinderen.
Wat heb je nodig: digitale foto’s, printer, lamineerapparaat, perforator, sleutelring, lint, kralen, schaar.
Zo maak je het: kies de foto’s uit en print ze af op pasfotoformaat (9 per A4). Knip de foto’s uit het papier en lamineer ze daarna. Mocht je zelf geen lamineerapparaat hebben dan zou je het bv. eens op school kunnen vragen. Ook de meeste copyshops kunnen lamineren dus het hoeft geen probleem te zijn. Knip de gelamineerde foto’s met een randje uit. Dit is heel belangrijk want knip je direct op het papier uit dan laat de lamineerlaag weer los!
Maak met de perforator in elke foto een gaatje waar je vervolgens een sleutelring doorhaalt. Versier de ring met wat lint, kralen en bloemen en klaar is je foto-sleutelhanger. Er kunnen met gemak 20 foto’s aan hangen!


Fotografie Marjan Laban
Journal
Heb je er wel eens van gehoord? Je eigen journal maken? Je maakt het in een (foto)album en eigenlijk is het niets anders dan je gevoelens of gebeurtenissen op een creatieve manier verwerken. Uiteindelijk wordt je album wel drie keer zo dik omdat het helemaal is volgeplakt met allerlei lapjes, bloemen, papiertjes, kaartjes, lintjes enz. Het is heerlijk om te doen en je bent zo een jaar verder voor je een album hebt volgemaakt. Als je op internet zoekt op art journal vind je enorm veel foto’s en filmpjes over deze techniek. Er is niet zoveel over uit te leggen, als je inspiratie hebt opgedaan kun je al snel zelf aan de slag. De letters van het voorbeeld komen bij Het Kruidvat vandaan. Deze pagina is opgebouwd uit gescheurde pagina’s van een boek, Gesso (Action) waar je alles mee op de ondergrond kunt kleven en wat je als primer kunt gebruiken op ongeveer elke ondergrond. Zo kun je moeilijk te verven ondergronden (zoals hier de bedels) gewoon van een verflaag voorzien. Verder zijn er stukken papier, karton, labels, bloemen, stukjes stof, stempels, lagen verf (door elkaar heen) bedels en verborgen briefjes in deze pagina verwerkt.


Fotografie Marjan Laban
Kussen
Een kussen maken met je dochter, je moeder of jezelf erop is een fluitje van een cent! De foto van het voorbeeld is gedrukt op katoen van een oud laken (A4 formaat geknipt en met dubbelzijdig plakband op een A4 vel geplakt. Kies op de computer de foto uit die je wil, doe het vel in de printer en print de foto uit. Je kunt ook speciaal transfer katoen kopen voor foto’s als je dat liever wil. Volg dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Naai de foto vervolgens op een kussen die je zelf maakt of koopt.

Fotografie Marjan Laban

Mooie dag vandaag!
Groet,
Makkie


5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke ideeën weer Marjan... en fijne dag vandaag hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt weer fantastische ideeën! De tent komt zeker op mijn to do lijst te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat weer een leuke ideeën! Leuk dat je ze via dit blog al vast met ons deelt!

  Gr. Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke ideeen heb je gemaakt echt super leuk ik weet zeker dat ik er wel iets uit ga maken.En super bedankt voor het delen van je ideeen.
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooo die tent!!! Mmm, misschien tegen volgende zomer ?!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!