Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

woensdag 27 maart 2013

Leuke lampions

Dag allemaal!
Vandaag een geweldig idee om een heerlijk lang voorjaar en zomer in te luiden.
Van twee vellen scrapbookpapier, woldraad, een patroon en een naald maak je deze leuke kleurrijke lampionnen. Ze hangen leuk in de boom, onder de veranda maar ook erg feestelijk in huis bij een verjaardag of als decoratie op de kinderkamer.
Wat je nodig hebt is een patroon die je bij kunt opvragen. Mijn emailadres is: info@marjanlaban-fotografie.nl ovv patroon lampion.
Knip het patroon uit en neem het over op het papier. Knip de patroondelen uit.
Leg je patroon op een uitgeknipt deel en prik met de naald alle stipjes door. Doe dit bij elk deel. Naai met het draad een festonsteek in elk gat. Nu kan je de afzonderlijke delen aan elkaar naaien. Dit doe je door het draad wat door de festonsteek is ontstaan dus niet door de gaten zelf! Laat de patronen mooi aan elkaar aansluiten. Als je te los aanterkt komt er een soort rek in de draad wat niet mooi is!, trek je te hard aan dan loop je kans dat de gaatjes uitscheuren!. Voor de boven- en onderkant knip je een strook van 26x6 cm. Plak met een overlap van 2 cm begin- en eindpunt bij elkaar. Knip in de koker die is ontstaan elke 2 cm 3 cm in. Schuif de koker in het gat en vouw het ingeknipte deel om. Plkak dit deel met dubbelzijdig tape of lijm aan de onderkant vast. Nu kan de onder- en bovenkant ook vastgenaaid worden. Je kunt stroken stof uit de lanpion laten hangen of de lampion (voor het in elkaar zetten) beplakken met mooi oud kant.
Plezier met het maken!
Mooie dag vandaag!
Groet,
Makkie
 


9 opmerkingen:

 1. Wilde je mailen voor het patroon maar de link werkt niet...
  ymiebroos@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp waarom je zo enthousiast was over je werk van vandaag. Het is inderdaad heel erg leuk. En ik wil graag het patroon. p.s en ik heb geen facebook maar ik wil wel graag meedoen met de actie voor de fotoreportage en ik "like" je bij deze. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk is dit! Ik heb je een mailtje gestuurd. Wat leuk dat je dit deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met een beetje fantasie moet het ook wel lukken om een patroon te maken, ze zijn prachtig. Doet me denken aan vroeger toen ik op de zangvereniging zat, dan maakten we een map om de zang blaadjes in te leggen van oude ansichtkaarten. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat gaaf,ik ga je gelijk een mailtje sturen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk, Dat lijkt me wel wat voor de zomer. Ik stuur je een mailtje.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi hoi, Wat een mooie lampionnen, zeker zo tegen de zomer staan deze extra gezellig.
  Zou je mij ook het patroon willen sturen.....krijg het ook niet gelinkt..misschien dat het aan de labtop ligt waarop ik nu werk ; )

  francoise.blom@ziggo.nl

  Liefs Francoise

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!