Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

woensdag 6 april 2011

Voorpret!

Ja ik beken. Ik vind dat we een lieve Koningin hebben al is het alleen maar omdat ze haar hele leven opoffert voor ons landje. Je zal maar per ongeluk geboren worden met de missie om je hele leven publiekelijk te moeten leven. Echt ik zou voor geen goud met haar willen ruilen. Alles wat je zegt, doet, aanhebt, gebaart, kijkt, ruikt, loopt enz alles wordt uitvoerig besproken. Dan ook nog eens al die ongezouten kritiek, ik zou na een dag al knettergek zijn. Wat ben ik blij dat ik maar gewoon Makkie ben. Het lijkt misschien geweldig te leven in al die weelde maar met een paar tientjes op de kleedjesmarkt voel ik me ook de koning te rijk. Ik kom altijd met heel wat schatten thuis en voel me zo blij als ik al die spullen (meestal zeer tijdelijk) mijn huis insleep. Alleen de voorpret al! Om alvast in de stemming te komen daarom al wat oranje bloemenpracht. Want voor we er erg in hebben is Nederland weer voor één dag één grote kleedjesmarkt. Alleen daarom al hou ik van ons koningshuis!
Een oranje takkenpiramide vul je op met ongeveer alles wat je voorhanden hebt als je er natuurlijk ook maar oranje bloemen tussensteekt. Alles wat water nodig heeft plaats je in kleine pipetflesjes gevuld met water die je vervolgens tussen het andere spul plaatst.

 Een krans die je bedekt met mos, bladeren, zwammen, zeesterretjes, zee-egeltjes (evt oranje gespoten), oranje waxrozen en oranje glaasjes. Je maakt het af met oranje wire wire. Misschien denk je aan de herfst? Dat valt echt reuze mee als je het stuk tussen allerlei ander vrolijks rood wit blauw zet.

Een langwerpig stuk die je vult met mos, stokken/takken, oranje glaasjes, wire wire, zeeslakken,zwammen, blad enz. Ook leuk, omwikkel eens een tak met rood-wit-blauw lint.


22 opmerkingen:

 1. oh wat een prachtige stukken heb je gemaakt zeg, echt mooi, krijg al helemaal zin in koninginnedag en niet verder vertellen hoor, maar ben ook vreselijk koninkggezind, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. met oranje heb ik helemaal niks...ik hou er niet van...MAAR kleedjesmarkt...YES!!!! ik ben Fan!!!mijn dochters ook..heerlijk...lekker struinen..we zijn alweer klein geld aan het sparen en kijken er naar uit....dus daarvoor ben ik ook iets koningsgezint maar dat is dus omdat het mij uitkomt hahahaha zou ook niet met haar willen ruilen...nee dank je...
  de foto van mijn kastje komt eraan!!!vandaag...beloofd!
  fijne dag
  groetjes Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg leuke ideen Makkie. Bij ons in Goedereede zijn echt heel veel straatjes rood wit blauw, of oranje gekleurd. Kleedjesmarkt doen ze hier helaas niet, maar wel allerlei spelen. Het is altijd een hele gezellige dag, waar we met z'n allen erg naar uitkijken.
  fijne dag,
  groetjes Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik doe met je mee.... geen oranje bloemstukken in mijn huis hoor... dat past echt niet!
  maar van mij mag die koningin ook blijven het hoort gewoon bij Nederland en we willen de vrijmarkt toch niet missen elk jaar ;)?
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er prachtig uit, en wat schrijf je het weer leuk!

  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha ha dat was ook het eerste waar ik aan dacht de kleedjes :P heeeerlijk heb er nu al zin in .
  ach en ik vind het koningshuis ook wel wat hebben hoor inderdaad het hoort er gewoon bij .
  en voor geen goud zou ik met ze willen ruilen .

  erg mooi die stukken zeg een leuk idee voor die dag eigenlijk voor iedere dag toch ;)
  ik zet altijd overal een kroon neer en heb een krans met rood wit blauw lint aan de deur.

  de onthoofding ha ha nou zo erg is het nou ook weer niet hoor maar de ophanging was weer geweldig ik heb er weer van genoten ha ha .
  ze lieten op tv west ook nog wat van het 1april feest zien en net ook dat stukje.

  maar ik ga nu mijn zilver poetsen voor het geval hare majesteit nog langs komt :P

  nog een hele fijne dag grtjs saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal míjn ding, Makkie! Prachtige bloemstukken en dat ter ere van ons koningshuis! Ik beken: elke zaterdagavond is blauw bloed er ook voor mij op televisie. Ik zonder me dan even af in m'n hangstoel en geniet. Vooral van de kleding, kapsels en sieraden. Helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie bloemstukjes. Lekker vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oranje Boven!
  Ik heb er al helemaal zin in!
  fijne week'
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er koninklijk uit... Ik kijk nu al uit naar Koninginnedag! En dan natuurlijk vroeg op om op de rommelmarkt allerlei geweldige spulletjes te scoren (of troep zoals mijn man het noemt, maar daar zijn wij het niet mee eens, hè, dames?). Ik heb er nu al een knoop van in mijn buik. Ik spaar al een tijdje mijn kleingeld op, zodat alle verkopers niets hoeven te wisselen...

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja hoor, ook ik ben koningsgezind en vindt het leuk om het koningshuis te volgen in de media. Koninginnendag is een prachtige traditie een gezellige dag voor iedereen, geweldig toch!
  Wat een mooie stukken heb je gemaakt!

  groetjes,
  Mirelle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En ik beken: ik ben enorm koningsgezind!
  Zo dat staat als een huis!
  En ik kijk er helemaal naar uit!
  de doos vol oude oranjespullen mag volgende week naar beneden komen en een koninginnedagjurkje voor dochterlief is in de maak, de jongens krijgen rood/wit/blauwe combi's aan en we doen leuke dingen.
  Ik ben er bijna klaar voor!
  Mooie stukken heb je gemaakt, prachtig1
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Marjan,
  Ik bewaar het roze uiltje voor je en neem het mee als ik naar je workshop kom in mei! Heb ik vast een leuk bedankje voor je! Alleen jammer dat je het al weet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke ideeen voor de bloemstukjes. Ik vind het ook heel gezellig de markt met Koninginnedag. ik zou ook niet met haar willen ruilen hoor, moet er niet aan denken.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaaa! Koniginnedag, ik heb er al weer zin in! Een echt feest hier op dorp dat bijna een week duurt, met lampionnen- muziek- en verkleedoptochten, heel veel verschillende wedstrijden én kleedjesmarkt!(en nog veel meer)
  Enne... vergeet de oranjetompouchen niet hé?!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja onze koningin, die doet heel wat en zit daar in haar paleis, altijd in een glazen kooi, die mag best verwend worden met zo'n super oranje bloemstuk, kun je het niet opsturen naar haar:) zou ze ook weleens een blog lezen???Moet ze doen het is reuzegezellig!!!

  Lieve groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Allereerst: wat heb je een leuke nieuwe header voor je blog! Weer een superidee... En dat vrolijke oranje is prachtig! Ik ben er ook al druk mee in de weer, want ja, ook hier een kleedjes markt, er wonen genoeg Nederlanders hier om op diverse plaatsen gezellige koninginnedagfeesten te organiseren! Groetjes, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ziet er zo mooi uit je bloemstukken.
  Heel mooi gedaan.
  En ruilen met de koningin nee ook liever niet.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. sorry, had een woordje vergeten waardoor er een hele "rare" zin tevoorschijn kwam....
  maargoed,
  snap hoe ze zich voelt, nu ben ik niet zo geboren en heb ik deze situatie zelf in de hand gewerkt, maar met zeven kinderen gaat het ook echt niet lukken om eens uit de band te springen.
  ik word gelijk terug gevloten (heb een aanvaring met oudste gehad vanmorgen, zit me nog hoog denk ik)
  jammer alleen dat het inkomen niet mijn kant op komt anders zou ik gewoon de hele vrijmarkt opkopen. het hele jaar de tijd hebben om alles eens goed DOOR te nemen lijkt me geweldig.
  als de @%#$##@ strijk er zo door is ga ik ook maar eens aan de slag. je hebt ideeën genoeg gegeven. helemaal goed!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!