Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

dinsdag 24 april 2012

Veel voor weinig!

Dag allemaal
Een dag vroeger dan gepland. Morgen is de dag zo vol dat ik nu maar deze post plaats.
Het zijn de maaksels die in de nieuwe EVA staan die morgen ws bij velen op de mat ligt. Het was dit keer een heel leuk onderwerp. Met zo min mogelijk geld een zo groots mogelijk resultaat behalen. Nu probeer ik vaak al  zuinig te zijn in het maken maar dit keer was het een nog grotere uitdaging. Ik ben zelf erg enthousiast over de resultaten, ik hoop jullie ook.
www.deopslag.com bedankt weer voor de fijne samenwerking!

(Fotografie Marjan Laban)

Heb je altijd al een lampetstel willen hebben maar vind je hem te duur? Deze maak je voor een prikkie!
In de kringloop vind je bij het aarderwerk veel kruiken. Met een eenvoudige bloemenschaal erbij maak je dit lampetstel.
Wat heb je nodig: Ongeglazuurde kruik, ongeglazuurde bloemenschaal, acrylverf, boenwas, sponsje, wrijfdoek
Zo maak je het: Maak de schaal en kruik schoon met water zonder schoonmaakmiddel. Laat het goed drogen. Breng daarna met de spons de verf aan. Voor een mooi resultaat breng je meerdere lagen aan. Laat het goed drogen. Na het drogen smeer je de delen in met de boenwas. Hierdoor pakt de verf veel minder vlekken op en is het beter schoon te houden met een vochtige doek.

 (Fotografie Marjan Laban)

Koop een lampenkap bij de kringloop, haal de bekleding er af en haak er een “muts’ omheen. Helemaal hip!
Wat heb je nodig: lampenkap, wol, haaknaald, punnikklos.
Zo maak je het: verwijder de oude bekleding van de kap. Haak een nieuwe bekleding. Haak zes lossen en breng de eerste en laatste steek bij elkaar. Haak om de cirkel die nu ontstaan is stokjes. Op gevoel moet je steeds wat extra stokjes in een steek maken zodat de " muts"  de grootte van je lampenkap krijgt.Schuif de hoes om de kap en haak deze vast. Hiervoor leg je elke keer de draad om het frame, haak de draad door het haakwerk en je eerste steek is gemaakt. Je haakt net zo lang door tot de hele ring van het frame bedekt is. Neem de elektriciteitsdraad, zet steken op het punnikmannetje en begin met punniken. Als je 5x rond bent geweest schuif je het elektriciteitsdraad in het gat van het punnikmannetje. Punnik door en je zult zien dat het gepunnikte deel om de draad komt te zitten. Zo reken je dus af met lelijk draad, je kunt nu een draad maken die precies is zoals je wilt.

(fotografie Marjan Laban)

(News)paperroses
Je maakt prachtige rozen van krantenpapier. Vervolgens kun je deze weer gebruiken voor een krans, scrap of bij het inpakken van cadeautjes.
Wat heb je nodig: stroken krantenpapier, crepe papier, pan, schaar
Zo maak je het: Doe ongeveer 10 cm water in een middel pan en laat dit koken. Doe er de helft van een pak crepe papier bij. De verfstoffen van het papier trekken nu in het water. Laat dit een paar minuten doorkoken. Verwijder het crepepapier en doe het vuur uit. Knip stroken van 7-10 cm van een krant (van onder naar boven knippen). Hou de uiteinden van de strook vast en haal de strook door het water. Soms duurt het even voordat het krantenpapier de verf uit de pan oppakt. Je kunt met de bolle kant van een lepel  het papier voorzichtig helemaal onder water duwen. Laat het papier niet los! Als het papier nat is is het kwetsbaar maar ook mooi soepel. Laat het natte papier boven de pan uitlekken en rol er een mooie roos van. Leg de roos te drogen op een oude handdoek. Als het papier weer is gedroogd zal de roos haar vorm behouden en is het weer mooi stevig.  De krans van de foto is een ijzeren ring die losjes  is omwikkeld met oud linnen en zo hier en daar met een paar steken vastgenaaid. Met een lijmpistool zijn de rozen er opgeplakt. Om de rozen zit een stukje kant gebonden.

(fotografie Marjan Laban)

Palletkast
Mooi he! Van een paar pallets maak je eenvoudig een leuke kast. Je kunt hem binnen neerzetten maar buiten op het terras staat het ook erg leuk!
Wat heb je nodig: pallets, planken, boormachine en schroeven, verf, schuurpapier
Zo maak je het: Stapel de pallets op en naast elkaar met daar tussen een plank en bouw de kast die je wilt. Schroef de delen aan elkaar vast en verf het geheel.

(Misschien dat er mensen denken waarom ik in elke foto mijn naam zet. Dit doe ik omdat anders heel gemakkelijk andere mensen mijn foto's van het internet kunnen halen, een andere naam erin zetten en net doen of zij de foto gemaakt hebben. Helaas gebeurd dit erg vaak. Elke foto die ik daarom op het internet plaats voorzie ik van mijn naam.)



Mooie dag vandaag!
Groet,
Makkie




18 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige plaatjes!
    Daar word ik nou blij van deze ochtend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verzonnen en dat groen van het schilderijtje komt weer mooi terug in de lampenkap.... leuke ideeen en mooi uitgevoerd. groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellige zelfmaaksels heb je er weer in gezet !
    vooral de palletkast vind ik een mooi idee
    nou morgen maar voor de brievenbus wachten dus :-)
    Fijne dag
    lieve groet Yvon

    ps. inderdaad word er vaak misbruik van de foto's gemaakt, ik vond de mijne zelfs op marktplaats weer terug...:-(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gezellig berichtje....ik zit vol verbazing te kijken naar al die leuke ideetjes en ook zo mooi op de foto gezet met alles er bij..
    Ook de Eva ziet er zo prachtig uit.....ik krijg hem altijd van mijn zus en pluis hem helemaal uit vervolgens gaat hij weer naar andere zus...enz enz tot 5 x...

    Fijne dag nog..
    hart,groetjes Fia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo marjan,

    Wat heb je toch weer leuke ideeen. Krijg er de kreibels van en wil gelijk aan de slag. Vooral die krans met die papieren rozen vind ik helemaal geweldig.

    Bedankt voor de leuke ideeen.

    groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Marjan,

    Leuk hoe je dit artikel weer vorm hebt gegeven. Ik krijg erg veel zin ook nog weer eens bij de opslag langs te gaan, als ik zie wat je allemaal voor moois kunt maken met spulletjes van daar. Leuk hoor!

    Fijne dag, Trudy.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goh wat ben je toch creatief. Het is allemaal weer erg leuk! enne niets zo vervelend dan dat mensen gaan pronken met andermans veren. Wat mij betreft heb je groot gelijk!
    Fijne dag verder en lieve groetjes, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Met zo'n uitnodigingende titel voor een post moet ik wel langskomen! Vooral die tip van die lamp vind ik superleuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie ideeën en mooie foto's!!
    noflike dag nog, groeten Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Makkie,

    ik heb je foto's opgeslagen, zodat ik ze een keer kan maken. Ik vind ze echt helemaal super te gek. Die paletten zijn zo simpel en hartstikke leuk. Ook het lampetstel moet ik een keer proberen. Wil er al heel lang een... maar ja best wel aan de prijs. En die rozenkrans zo lief en mooi en makkelijk. Bedankt voor deze super ideeen.

    Big hug Xanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk Makkie!! Vooral die lampenkap vind ik te gek!! Helaas krijg ik m´n man daarvoor niet enthousiast... ;-) Dus ik geniet op afstand... haha...
    Groetjes, Chrissie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke spullen jeb je weer. Enne je foto'S: I love them !! Groot gelijk dat je er je naam inzet.
    Dat lampetstel.....ga ik ook een x proberen.

    Liefs Francoise

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi dat lampetstel. Een dergelijke lamp had ik halverwege de zeventiger jaren in mijn keuken.
    Vind het juist mooi die handtekening op die foto's. Je hebt helemaal gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Toevallig kwam ik op je blog! Mooie spullen hoor!

    Ik ga je graag volgen hoor!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een moois weer!! En wat een supergoed idee van dat draad 'wegpunniken'!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat een prachtig blog heb je, bedankt voor het delen ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik heb al wat ideetjes door gemaild. Super allemaal weer. X

    BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!