Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

donderdag 14 juni 2012

bijzonder eenvoudig maar best heel leuk!

Dag allemaal,
gisteren kwam het er niet van om mijn creatieve uitspatting te laten zien. Ik dacht: voordat hier nu ook al de klad in komt schrijf ik nu maar snel een blog. Het is best grappig al zeg ik het zelf. Laatst was ik met acrylverf aan de gang geweest en slordig genoeg had ik het niet opgeruimd. De kwast naar de maan natuurlijk. Maar waar ik toen per ongeluk achter kwam was dat ik de opgedroogde verf heel makkelijk van het plastic kon halen. Nou ja toen gingen mijn hersens weer ratelen natuurlijk. Ik had net wat roosjes gemaakt voor een mutsje van strookjes stof. Ik heb vervolgens een andere kwast gepakt en strepen van dikke verf op een stukje plastic geverfd, zoals op de foto ergens onderaan. Vervolgens goed laten drogen en daarna van het plastic getrokken. Door de troep in mijn atelier kon ik mijn kant en klare meeldraden niet vinden maar omdat ik jullie toch wat wilde laten zien heb ik toen maar een kraal aan een kopspeld geprikt en deze als meeldraad gebruikt. Daarna heb ik het verfstrookje om de speld gedraaid (alsof je roosjes maakt van zakdoekjes voor een huldeboog). En zie aan je verfroosje. Grappig he?!
De foto's zijn niet echt van topkwaliteit, sorry dat is nogal gehaast gegaan maar ik denk dat jullie het idee zo best goed begrijpen.
En kijk nou. Weten jullie nog het blog over zelf een tuinbeeld maken? Als je hem nog niet hebt echt maken het is zo leuk! Je kunt de beschrijving vinden onder juni vorig jaar "Ode aan de tuin" 


Maar goed, mijn kereltje is behoorlijk gehavend, stom ik duwde hem per ongeluk om en nu ziet hij er zo uit.


Ik denk dat ik hem morgen maar eens onder handen ga nemen met een kwast of een stift, wie weet is er nog wat van te maken. En anders maar weer naar de kringloop om een ander kereltje te scooren.
Voor nu nog een mooie avond!
Groet,
Makkie
9 opmerkingen:

 1. Leuk die bloemen, de dingen die zo spontaan ontstaan, geven de meeste voldoening.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De raderen hebben wel gedraaid ....wat een idee....en nog prachtig geworden ook!!!!!!
  Fijne avond & lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, dat moet je vaker doen, heel erg mooi en zo eenvoudig.
  Zonde van je beeld. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee die roosjes. Zal ik opschrijven in mijn "to do" schrift. Heb nog heel veel verf staan die ik er voor kan gebruiken.
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig.
  Ik ga het ook proberen hoor.
  Mooi beeld ook.
  Het lukt je vast hem te repareren.
  Groetjes en een fijn weekend.
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig dat je dit met acrylverf hebt bedacht. Een mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. SUCCES met repareren, zou te zonde zijn! Is een prachtig kereltje!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!