Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

dinsdag 26 juni 2012

Zin in de zomer (10 zomerse zelfmaakideeen)!

Dag allemaal!
Eindelijk is de zomereditie van EVA uit! Ik was zelf zo enthousiast maar ik kon er natuurlijk niets over vertellen. Des te leuker om jullie nu eindelijk alle creaties te laten zien. Ik ben iets eerder omdat ik morgen geen tijd heb (ik ga weer een pasgeboren babytje op de foto zetten). Voorlopig hoeven jullie je nog niet te vervelen, het zijn wel 10 zomerse ideeën die beslist niet moeilijk zijn om te maken. Voor de voetenbandjes ga ik morgen een fotouitleg maken. Dat wordt wel later op de avond.

 (Marjan Laban fotografie)

Voetenbandjes
Lekker op blote voeten willen lopen en toch iets leuks dragen? Het kan met dit voetensieraad.
Wat heb je nodig: wol, haaknaald, knoopjes, veriering, meetlint.
Zo maak je het: Eerst bepaal je de lengte van de streng die je gaat haken vanaf je teen (naast de grote teen) tot de bovenkant van je voet. Tel daar een lus bij op die om je teen gaat. Haak deze lengte in lossen (steeds doorlussen). Maak van de gehaakte streng een lus, groot genoeg om je teen door te steken, haak het overige deel als volgt: sla de draad om, steek de naald in de volgende steek, haal de draad door (je hebt nu drie steken op je naald), haak twee steken af, haak nogmaals twee steken af (stokje). Maak vier van deze steken in een lus, sla een lus over en lus de volgende steek door.  Maak zo alle steken tot je aan het eind bent, draai je haakwerk om en ga op dezelfde manier terug. Als je het goed doet krijg je allemaal kleine cirkeltjes. Meet nu losjes de omtrek van je enkel en haak in die lengte een bandje van stokjes. Naai met kleine steekjes de bandjes haaks op elkaar. Naai van een dubbel stukje wol een lusje aan het uiteinde en aan het andere uiteinde een knoopje. Zo kun je het enkelbandje makkelijk dicht maken. Je kunt het bandje versieren met een decoratie naar keuze.

(Marjan Laban fotografie)

Tuindouche
Zoek verkoeling onder je zelfgemaakte tuindouche
Wat heb je nodig: douchekop, douchebeugel, doucheslang, tuinslang, plank, watervast triplex, evt. gekleurd tape, figuurzaag, klemmetjes voor de tuinslang, verf, lak, houten stoeptegel of badkuip.
Zo maak je het:  Teken een bloem: neem eerst de omtrek van de douchekop (het deel van de watergaatjes) over op papier en teken daarna de bloembladen er omheen. Knip het geheel uit en neem het patroon over op het triplex. Zaag de bloem uit en zaag het hart uit de bloem. Als het goed is kun je de bloem nu op de douchekop leggen zodat alle watergaatjes vrij liggen. Verf de bloem in de gewenste kleuren. Je kunt eventueel ook nog een aantal bladeren uit triplex zagen en deze ook verven. Lak alle geverfde delen goed af. Plak met de lijm de bloem op de douchekop. Bevestig de beugel op de plank. Je kunt de slang met het gekleurde tape beplakken en daarna met de klemmen de slang op de plank vastzetten. Plak naar behoefte hier en daar een blad van triplex op de plank tegen de slang. Hang de plank aan de muur of aan een boom. Bevestig de tuinslang aan de doucheslang. Douchen maar!

(Marjan Laban fotografie)

Gekleurd water
Maak een kleurrijk feest op je tuintafel door weckpotten te vullen met een mix van water en kleurstof.

 Olielampen
Tover (wijn)flessen  om in olielampen. Koop flessenlonten en lampenolie in een warenhuis, verzamel een aantal flessen, spoel ze goed om en laat ze drogen. Vul de flessen met lampenolie, hang het lont in de flessen (het lont hangt in een houder die op de flessenmond rust) en geef het lont even de tijd om zich vol te zuigen met de olie. Geniet van de avond!

(Marjan Laban fotografie)

Tuintafel
Laat je tuintafel meer opvallen door er een zelf versierde klamboe boven te hangen. Je maakt er bv. Een barbecue extra feestelijk mee.

(Fotografie Marjan Laban)

Handige strandtas
Ideaal om al je strandspullen mee te vervoeren deze omgetoverde boodschappentas op wielen. Van een leuk stofje naai je een zak die je om de bestaande tas heen schuift. Voor extra bergruimte naai je er ook nog een grote zak op. Met een sjaal kun je de zak dichtknopen. Om het buizenframe wat kleurrijker te maken kun je deze beplakken met gekleurd tape. Helemaal handig is de vlag. Dit naai je van een stukje dubbele stof waar je een tunnel in naait. Als je een uitschuifbare rieten hengel (met de top eraf) als stok gebruikt die je in de grond steekt dan kunnen kinderen heel gemakkelijk jullie plekje terug vinden. De vlag steekt immers boven alles uit.


(Fotografie Marjan Laban) 


(fotografie Marjan Laban)

Roos op je hoed
Scheur of knip stroken stof die je in elkaar draait en op verschillende plaatsen met een klein steekje vast naait. Zo ontstaan er rozen die je bijvoorbeeld op een zomerhoed kunt naaien.

(Fotografie Marjan Laban)

Rozenhart
Vouw van een stalen hart een klerenhanger die je daarna vol bindt met rozen. Om de houdbaarheidsdatum te verlengen heb ik foamrozen gebruikt. Ze zijn prachtig en kunnen tegen een buitje.
(Fotografie Marjan Laban)

Versierde drinkflessen
Gebruik stukjes papier, linten, touw, bloemen enz. om drinkflesjes mee te versieren. Met een rietje erin wordt het een feestelijk geheel.

(Fotografie Marjan Laban)

Kop en schotel olielamp
Je kunt grote schijven kopen met een lont erin. Die kun je op een kop en schotel zetten. Plak wel de kop en schotel eerst op elkaar zo staat het veel stabieler. Voordeel is dat een olielont buiten beter brandt. Een kaarsenlontje waait veel sneller uit.

(Fotografie Marjan Laban)

Inpakken met blad
Prachtig groot hoefblad kun je plukken om kleine cadeautjes mee in te pakken. Natuurlijker kun je het niet krijgen!

(Fotografie Marjan Laban)


Vrolijke appels
Een heerlijke zomerse gezonde traktatie!

En nu nog mooi weer meiden! Wat zou dat fijn zijn!
Het is raar, vandaag heb ik de items voor oktober alweer op de foto gezet en in mijn hoofd ben ik alweer bezig met het novembernummer.
Vrijdag gaan we Pieter naar het vliegveld brengen. Hij gaat 8 maanden in Barcelona wonen. Tjonge dat is best lang! Het komt nu wel erg dicht bij.
Ik wens jullie een mooie week, als je vragen hebt dan hoor ik ze graag!
Dit log wordt trouwens gekoppeld aan een soort van app (dit gaat via EVA). Grappig!

Groet,
Makkie


10 opmerkingen:

 1. Oh...die voetenbandjes zijn leuk!!! Dat ik daar niet eerder aangedacht heb...super! Ga ze zeker maken. Bedankt Makkie!!! Slaaplekker straks...x Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke ideetjes allemaal.
  Geweldig bedacht weer.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi allemaal. Laat die zomer maar komen ! Met al deze geweldige ideeën wordt dat genieten. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou zeg, wat een hoop leuke ideeën! Hartelijk dank...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je haalt mij de woorden uit de mond, want halverwege dacht ik zelf ook 'en nu de zon er nog bij'...Maar vrolijk wordt je van alle mooie ideetjes evengoed wel, leuk! Sjonge, idd een lange tijd, maar als hij er zelf zin in heeft...
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat weer een leuke ideeen. Ik geloof dat de zon eraan komt dus.. genieten.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha. vervelen, wat is dat? Wat een leuke ideeen. De Eva zal ik morgen dan wel op de mat vinden. Wat heb je die voetenbandjes leuk bedacht!
  Groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. GE-WEL-DIGE ideën,echt super leuk..
  Groetjes Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit is inderdaad ZOMER!! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo schoon! Ik ga je pinnen als dat mag ;-))) PS nog welkom bij mij tot morgen voor een verrassingsgive away ...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!