Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

donderdag 28 juni 2012

Uitleg voetenbandjes

Dag allemaal,
ik had de uitleg bij de voetenbandjes nog beloofd, bij deze! Ik hoop dat jullie er wijs uit kunnen worden.

Als je de juiste lengte hebt bereikt haak je het enkelbandje van stokjes die je haaks op dit bandje zet.
Succes, als het nu echt niet lukt dan mail je me maar. Twee weten meestal meer dan 1 nietwaar?

Groet,
Makkie

dinsdag 26 juni 2012

Zin in de zomer (10 zomerse zelfmaakideeen)!

Dag allemaal!
Eindelijk is de zomereditie van EVA uit! Ik was zelf zo enthousiast maar ik kon er natuurlijk niets over vertellen. Des te leuker om jullie nu eindelijk alle creaties te laten zien. Ik ben iets eerder omdat ik morgen geen tijd heb (ik ga weer een pasgeboren babytje op de foto zetten). Voorlopig hoeven jullie je nog niet te vervelen, het zijn wel 10 zomerse ideeën die beslist niet moeilijk zijn om te maken. Voor de voetenbandjes ga ik morgen een fotouitleg maken. Dat wordt wel later op de avond.

 (Marjan Laban fotografie)

Voetenbandjes
Lekker op blote voeten willen lopen en toch iets leuks dragen? Het kan met dit voetensieraad.
Wat heb je nodig: wol, haaknaald, knoopjes, veriering, meetlint.
Zo maak je het: Eerst bepaal je de lengte van de streng die je gaat haken vanaf je teen (naast de grote teen) tot de bovenkant van je voet. Tel daar een lus bij op die om je teen gaat. Haak deze lengte in lossen (steeds doorlussen). Maak van de gehaakte streng een lus, groot genoeg om je teen door te steken, haak het overige deel als volgt: sla de draad om, steek de naald in de volgende steek, haal de draad door (je hebt nu drie steken op je naald), haak twee steken af, haak nogmaals twee steken af (stokje). Maak vier van deze steken in een lus, sla een lus over en lus de volgende steek door.  Maak zo alle steken tot je aan het eind bent, draai je haakwerk om en ga op dezelfde manier terug. Als je het goed doet krijg je allemaal kleine cirkeltjes. Meet nu losjes de omtrek van je enkel en haak in die lengte een bandje van stokjes. Naai met kleine steekjes de bandjes haaks op elkaar. Naai van een dubbel stukje wol een lusje aan het uiteinde en aan het andere uiteinde een knoopje. Zo kun je het enkelbandje makkelijk dicht maken. Je kunt het bandje versieren met een decoratie naar keuze.

(Marjan Laban fotografie)

Tuindouche
Zoek verkoeling onder je zelfgemaakte tuindouche
Wat heb je nodig: douchekop, douchebeugel, doucheslang, tuinslang, plank, watervast triplex, evt. gekleurd tape, figuurzaag, klemmetjes voor de tuinslang, verf, lak, houten stoeptegel of badkuip.
Zo maak je het:  Teken een bloem: neem eerst de omtrek van de douchekop (het deel van de watergaatjes) over op papier en teken daarna de bloembladen er omheen. Knip het geheel uit en neem het patroon over op het triplex. Zaag de bloem uit en zaag het hart uit de bloem. Als het goed is kun je de bloem nu op de douchekop leggen zodat alle watergaatjes vrij liggen. Verf de bloem in de gewenste kleuren. Je kunt eventueel ook nog een aantal bladeren uit triplex zagen en deze ook verven. Lak alle geverfde delen goed af. Plak met de lijm de bloem op de douchekop. Bevestig de beugel op de plank. Je kunt de slang met het gekleurde tape beplakken en daarna met de klemmen de slang op de plank vastzetten. Plak naar behoefte hier en daar een blad van triplex op de plank tegen de slang. Hang de plank aan de muur of aan een boom. Bevestig de tuinslang aan de doucheslang. Douchen maar!

(Marjan Laban fotografie)

Gekleurd water
Maak een kleurrijk feest op je tuintafel door weckpotten te vullen met een mix van water en kleurstof.

 Olielampen
Tover (wijn)flessen  om in olielampen. Koop flessenlonten en lampenolie in een warenhuis, verzamel een aantal flessen, spoel ze goed om en laat ze drogen. Vul de flessen met lampenolie, hang het lont in de flessen (het lont hangt in een houder die op de flessenmond rust) en geef het lont even de tijd om zich vol te zuigen met de olie. Geniet van de avond!

(Marjan Laban fotografie)

Tuintafel
Laat je tuintafel meer opvallen door er een zelf versierde klamboe boven te hangen. Je maakt er bv. Een barbecue extra feestelijk mee.

(Fotografie Marjan Laban)

Handige strandtas
Ideaal om al je strandspullen mee te vervoeren deze omgetoverde boodschappentas op wielen. Van een leuk stofje naai je een zak die je om de bestaande tas heen schuift. Voor extra bergruimte naai je er ook nog een grote zak op. Met een sjaal kun je de zak dichtknopen. Om het buizenframe wat kleurrijker te maken kun je deze beplakken met gekleurd tape. Helemaal handig is de vlag. Dit naai je van een stukje dubbele stof waar je een tunnel in naait. Als je een uitschuifbare rieten hengel (met de top eraf) als stok gebruikt die je in de grond steekt dan kunnen kinderen heel gemakkelijk jullie plekje terug vinden. De vlag steekt immers boven alles uit.


(Fotografie Marjan Laban) 


(fotografie Marjan Laban)

Roos op je hoed
Scheur of knip stroken stof die je in elkaar draait en op verschillende plaatsen met een klein steekje vast naait. Zo ontstaan er rozen die je bijvoorbeeld op een zomerhoed kunt naaien.

(Fotografie Marjan Laban)

Rozenhart
Vouw van een stalen hart een klerenhanger die je daarna vol bindt met rozen. Om de houdbaarheidsdatum te verlengen heb ik foamrozen gebruikt. Ze zijn prachtig en kunnen tegen een buitje.
(Fotografie Marjan Laban)

Versierde drinkflessen
Gebruik stukjes papier, linten, touw, bloemen enz. om drinkflesjes mee te versieren. Met een rietje erin wordt het een feestelijk geheel.

(Fotografie Marjan Laban)

Kop en schotel olielamp
Je kunt grote schijven kopen met een lont erin. Die kun je op een kop en schotel zetten. Plak wel de kop en schotel eerst op elkaar zo staat het veel stabieler. Voordeel is dat een olielont buiten beter brandt. Een kaarsenlontje waait veel sneller uit.

(Fotografie Marjan Laban)

Inpakken met blad
Prachtig groot hoefblad kun je plukken om kleine cadeautjes mee in te pakken. Natuurlijker kun je het niet krijgen!

(Fotografie Marjan Laban)


Vrolijke appels
Een heerlijke zomerse gezonde traktatie!

En nu nog mooi weer meiden! Wat zou dat fijn zijn!
Het is raar, vandaag heb ik de items voor oktober alweer op de foto gezet en in mijn hoofd ben ik alweer bezig met het novembernummer.
Vrijdag gaan we Pieter naar het vliegveld brengen. Hij gaat 8 maanden in Barcelona wonen. Tjonge dat is best lang! Het komt nu wel erg dicht bij.
Ik wens jullie een mooie week, als je vragen hebt dan hoor ik ze graag!
Dit log wordt trouwens gekoppeld aan een soort van app (dit gaat via EVA). Grappig!

Groet,
Makkie


donderdag 14 juni 2012

bijzonder eenvoudig maar best heel leuk!

Dag allemaal,
gisteren kwam het er niet van om mijn creatieve uitspatting te laten zien. Ik dacht: voordat hier nu ook al de klad in komt schrijf ik nu maar snel een blog. Het is best grappig al zeg ik het zelf. Laatst was ik met acrylverf aan de gang geweest en slordig genoeg had ik het niet opgeruimd. De kwast naar de maan natuurlijk. Maar waar ik toen per ongeluk achter kwam was dat ik de opgedroogde verf heel makkelijk van het plastic kon halen. Nou ja toen gingen mijn hersens weer ratelen natuurlijk. Ik had net wat roosjes gemaakt voor een mutsje van strookjes stof. Ik heb vervolgens een andere kwast gepakt en strepen van dikke verf op een stukje plastic geverfd, zoals op de foto ergens onderaan. Vervolgens goed laten drogen en daarna van het plastic getrokken. Door de troep in mijn atelier kon ik mijn kant en klare meeldraden niet vinden maar omdat ik jullie toch wat wilde laten zien heb ik toen maar een kraal aan een kopspeld geprikt en deze als meeldraad gebruikt. Daarna heb ik het verfstrookje om de speld gedraaid (alsof je roosjes maakt van zakdoekjes voor een huldeboog). En zie aan je verfroosje. Grappig he?!
De foto's zijn niet echt van topkwaliteit, sorry dat is nogal gehaast gegaan maar ik denk dat jullie het idee zo best goed begrijpen.
En kijk nou. Weten jullie nog het blog over zelf een tuinbeeld maken? Als je hem nog niet hebt echt maken het is zo leuk! Je kunt de beschrijving vinden onder juni vorig jaar "Ode aan de tuin" 


Maar goed, mijn kereltje is behoorlijk gehavend, stom ik duwde hem per ongeluk om en nu ziet hij er zo uit.


Ik denk dat ik hem morgen maar eens onder handen ga nemen met een kwast of een stift, wie weet is er nog wat van te maken. En anders maar weer naar de kringloop om een ander kereltje te scooren.
Voor nu nog een mooie avond!
Groet,
Makkie
woensdag 13 juni 2012

Gezellige wedstrijd!

Dag allemaal,
ik kom jullie even een gezellige wedstrijd wensen!
Enne.... hoe het ook zal gaan....


Groet,
Makkie

vrijdag 8 juni 2012

Kiekjesdag

Dag allemaal
Lekker weekend! Heerlijk he! Ik was me aan het afvragen wat er zo anders is aan het weekend. De weekenden (mn de zaterdagen) zitten hier altijd best volgepropt dus ik kan niet zeggen dat het de rust is. Het idee maakt het al bijzonder vind ik. En dan het gevoel dat je het allemaal beter in de hand hebt qua tijden plannen. Je ligt wat langer in bed, drinkt wat meer koffie (omdat samen natuurlijk toch wat leuker is) we eten wat makkelijker en je komt wat uit de dagelijkse sleur. Eigenlijk hele simpele ingrediënten om een dag anders te laten voelen, hoe eenvoudig kan het zijn!

Ik heb de laatste tijd weer heel wat met mijn camera door Nederland rondgereden. Ik vind zo leuk dat het zo goed loopt! Ik merk dat mijn favoriet toch echt babytjes fotograferen is. Het maakt me zo blij als ik die blije ouders zie die het kostbaarste wat ze hebben aan mij toevertrouwen. Ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Maar echt kleine kinderen en grote kinderen het is allemaal heerlijk om te doen.
Ik heb weer wat foto's op een rij gezet. Ook een paar experimentjes er tussen want foto's bewerken is ook erg leuk kom ik achter.
Nou meiden een mooi weekend!
Enne Hup Holland Hup dan maar!
Groet,
Makkie
Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban

Fotografie Marjan Laban