Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

donderdag 10 januari 2013

Verlangen

Dag allemaal,
Allereerst wil ik jullie een mooi 2013 wensen! Het jaar is nog maar net begonnen en verbazingwekkend genoeg is dan plotseling alles weer voorbij. De aanloop naar de jaarwisseling is lang, alsof het de meest belangrijke tijd van het jaar is. Ik vind er voor mezelf op een of andere manier een soort van druk op liggen. Eerlijk gezegd is het ondanks alle gezelligheid en mooie dingen die er gebeuren niet mijn favoriete tijd.
Het is alsof de wereld even in een zeepbel leeft die elk moment uit elkaar kan spatten.
Rond kerst en oud en nieuw gebeuren er dingen waarvan je zou wensen dat het rond die tijd even niet zou gebeuren maar de rest van het jaar wel!
Fijn hoor als mensen plotseling wat voor een ander gaan doen, en hoe geweldig was het dat Nederland massaal in actie kwam voor Serious Request! Hartverwarmend, echt!
Maar op dinsdag zit ik nog steeds met dezelfde daklozen de maaltijd te eten, hoor ik nog steeds hun schrijnende verhalen dat mensen met een grote boog om hun heenlopen, dat ze zo eenzaam zijn en dat ze het s'nachts zo koud hebben als ze in hun kapotte tentje eenzaam ergens midden in het bos liggen.
Het zette me vanmorgen aan het denken en ik dacht: Weet je wat, ik ga er gewoon wat over schrijven.
Iedereen is druk, dus daar heb ik het maar niet over, maar is er iets wat je kunt doen, het hele jaar door, een uitdaging zeg maar waarbij je een klein stukje van je tijd en aandacht geeft aan anderen? Waarin je even echt de tijd kunt nemen om naar een ander te luisteren, iets voor een ander kunt doen?
Als we dit jaar met ons allen daar een stukje in ons leven voor in kunnen richten dan gaat 2013 een heel bijzonder jaar worden! Voor anderen maar ook voor jezelf. Je wordt zoveel rijker als je wat geeft van jezelf!
Als je dit leest en je doet nog geen vrijwilligerswerk op welke manier dan ook wil ik je vragen daar eens over na te denken. Er is zeker iets wat bij je past! Samen staan we sterk, ook hierin!

Nou meiden, dat was mijn preek voor vandaag!
Hebben jullie ook zo geen zin meer in die donkere sombere dagen? Foei toch, ik heb zin in voorjaar!


Ik loop erg op de zaken vooruit maar omdat de eerste lammetjes geboren worden ga ik iets voorjaarsachtigs posten. Gewoon om al even in de stemming te komen.
Een buxusframe van een lam omwikkel je met wit sisal. Een gezellige krans eronder en je hebt lekker wat voorjaar in huis.
Ps zet nog maar niet voor je raam anders denkt de buurt vast dat je erg overdrijft!
Mooie dag vandaag!
Groet,
Makkie

6 opmerkingen:

 1. Ik heb op een gegeven moment alle vrijwilligerswerk afgestoten, het werd veel te veel (teamleider bij scouting, met dus extra taken naast het 'gewone' leiding geven en voorbereiden, dan nog een paar dingen). Ik weet dat ik die rust nu even nodig heb, maar ik merk ook dat ik het gewoon mis. Als mijn leven weer een beetje rustiger wordt, ga ik dan ook zeker weer met scouting beginnen, en misschien toch ook weer wat anders erbij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marjan, de beste wensen ook voor jou en je familie.
  Ik probeer in het klein mijn eigen steentje bij te dragen.
  Het eerste is dit jaar: kasten en zolder opruimen en overtollige kleding/beddengoed naar het Leger des Heils en andere organisaties die dit hergebruiken. Afgelopen jaar heb ik zelfgemaakte dekentjes (gehaakt en gebreid) ingezameld voor kleine kinderen in het Noble House in Nepal, actie schoendoos enz. Ik vind fijn om op deze manier anderen te kunnen helpen. Maar je hebt zeker gelijk als je zegt dat we mensen in Nederland niet in de kou moeten laten staan (vandaar ook als eerste dit jaar het Leger des Heils steunen).
  Fijne dag.
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook voor jou en je naasten een heel gelukkig 2013.
  Zelf ben ik meer het type van achter de schermen, ik hoef me niet zo nodig op de borst te slaan omdat ik vrijwilligers doe. Maar anderen verdienen dat dan wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Vandaag kwam ik op een voor mij nieuwe locatie. Ik had er nog niet eerder van gehoord. Mijn verbazing was groot. Het was een soort databank voor vrijwilligers. Deze vrouw vertelde dat er veel vrijwilligers zijn in deze plaats. En ja, ik doe veel op dit gebied. Als we allemaal een steentje zouden meedragen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Hoewel ik zelf geen vrijwilligerswerk doe respecteer ik wel voor 200% wat jij en al die anderen doen!

  Groeten Joeri

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook voor jou alle goeds in 2013.
  Ik denk ook dat het goed is vrijwillegers werk te doen.
  Ik doe het vooral op school.
  De leraren hebben te weinig tijd om alles zelf te doen.
  Gelukkig zijn we met een groepje.
  Het erg gezellig ook.
  We hebben wel besloten er na de zomer vakantie van 2013
  mee te stoppen.
  Ik doe het dan al 14 jaar. De kinderen zijn al een
  tijdje van school af. En ik heb wel weer mijn steentje bij gedragen en zijn andere moeders aan de beurt.
  Wat jij doet is super.
  Voor nu een heel fijn weekend en groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!