Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

dinsdag 18 januari 2011

Spannend!


Vandaag wordt spannend, dat wil zeggen vanavond. Ik ga dan mijn medereisgenoten ontmoeten. Zeven februari gaat het gebeuren! Dan reizen we met vijfig vrouwen af naar Thailand. Het wordt een bijzondere reis want we gaan daar onder andere werken in het Tamar center in Pattaya. Pattaya is de grootste sexstad van heel Azie, er werken meer dan 30000 prostituees. Het Tamar center biedt deze meisjes en vrouwen de mogelijkheid om een beroepsopleiding te volgen zodat ze uit de prostitutie kunnen stappen. In de periode dat wij in Pattaya zijn zullen we de vrouwen ontmoeten die al uit de prostitutie gestapt zijn maar we zullen ook zelf de bordelen ingaan om meisjes uit te nodigen om naar het Tamar center te komen. We organiseren daar een vrijkoopavond waar we -naar we hopen- 200 prostituees een gezellige avond aan kunnen bieden en meer kunnen vertellen over het Tamar center. Het doel is natuurlijk dat deze vrouwen besluiten (vroeg of laat) om uit de prostitutie te stappen, een opleiding gaan volgen en zo aan een menswaardige toekomst kunnen gaan bouwen. Al met al zal het een indrukwekkende reis gaan worden waar ik hopelijk ook een deel van mijn creativiteit in kan gaan zetten. Ik weet, het is een druppel op een gloeiende plaat maar elk meisje is er 1! Voor dat ene meisje ga ik er heen, zij kan op haar manier weer een ander in beweging brengen zodat er uiteindelijk een kettingreactie ontstaat.

Als het even kan wil ik mijn indrukken van die reis per dag ook hier op mijn blog plaatsen. Dat ligt er natuurlijk ook aan of het hotel waar we logeren internetmogelijkheden heeft. We gaan het allemaal beleven.

Voor mijn gevoel begint de reis vanavond al een beetje. Ik zie er erg naar uit mijn mederreisgenoten (trouwens allemaal lezers van EVA) te ontmoeten.

Ik denk dat ik bij dit verhaal wel een toepasselijke foto heb gevonden. De tekens heb ik gemaakt van binddraad die ik daarna omwikkeld heb met dun lint waar ik pareltjes op genaaid heb. Op de houten bordjes heb ik scrappapier geplakt waar ik eerst de woorden op geprint heb. De randjes heb ik wat ouder laten lijken door pastelkrijt uit te wrijven. Het is misschien wel een beetje een winterse foto (en wat heb ik zin in het voorjaar) maar voor mij past het goed bij het onderwerp. Geloof in de dingen die je doet, hoop dat het wat uitwerkt en geef veel liefde ook als het soms zinloos lijkt!

Groet,

Makkie

16 opmerkingen:

 1. Wow Makkie! Wat een verhaal. Een prachtig initiatief. Ik wens je een hele goede reis en kijk uit naar je verhalen. Je blog is heel erg mooi trouwens. Groet, Ella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Marjan,
  wow wat een reis ik heb vorige week een film gezien over vrouwen handel heel indrukwekkend gewone vrouwen die er ingeluisd werden en gedwongen werden om in de prostitutie te gaan werken. en dat gebeurde niet allen in azie maar ook in europ en amerika, ik vond de film zo echt en zo eng dat ik hem niet af heb durven kijken. ik wens je heel veel kracht en zegen toe met het werk dat je daar gaat doen!!! niet alleen voor jou maar voor al die andere vrouwen die met je meegaan en die dit moedige werk gaan doen!

  met groet Alexandra
  (ps het meisje vd kaart ben ik niet het is gewoon een willekeurig plaatje van internet geplukt)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super initiatief!
  Petje af hoor voor jullie.
  Ik wens jullie heel veel succes.
  Groetjes, Joni

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook pas volger van je blog geworden. Ik ben erg benieuwd naar je verslag. Wat een goed initiatief om zo te proberen vrouwen een menswaardig bestaan te laten opbouwen. Ik wens jullie veel succes!
  groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed zeg, prima initiatief. Mijn broer woont al meer dan 20 jaar in Thailand (in het Noorden dus ver van Pattaya etc) Een vriendin van hem is sinds kort mede bezig met een project dat al langer bestaat, jonge meisjes die dreigen in de prostitutie te komen een kans te geven. Een dag winkelen, een trip op de motor....dat soort dingen die ze normaal nooit doen. En dan zijn ze ook even uit de sleur van alle dag, weg uit het weeshuis waar ze zitten, even een dagje vrolijk zijn. Mijn broer helpt ook af en toe mee, met autorijden enzo, ophalen wegbrengen...dat soort dingen.

  Lees verder over je project wel in de EVA.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig initiatief Makkie! Ik wens jou en alle anderen een goede reis en veel succes in Thailand.
  Groetjes, Angèle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook al over het project gehoord(en gezien) in onze gemeente. Het was indukwekkend..maar het zal nog veel moeilijker zijn om er zelf echt tussen te zitten veel sterkte en bescherming gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. MOOIE FOTO PRACHTIG GEMAAKT.
  eN ID ZEER TOEPASSELIJK.

  Wat ga je super goed werk doen.
  Een heel mooi project.
  Ik blijf zeker meelezen en hoop veel van daaruit te horen.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Makkie,

  Wat een verhaal, en wat een geweldig initiatief.
  Heel veel succes gewenst!

  Groeten, Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Makkie,
  Wat een mooi initiatief en wat een mooie kans om daar daadwerkelijk wat te doen! Echt geweldig. Heel veel succes daar gewenst en ik hoop dat het doel bereikt wordt. Wat je al zei, al kun je maar 1 meisje redden dan is de missie al geslaagd. Hou ons op de hoogte!
  Groetjes,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super dat je zoiets gaat doen! Veel succes hoor!
  Mooie foto bij dit hartverwarmend verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed van jullie vrouwen voor die meisjes en vrouwen daar.
  Ik ben nieuwsgierig hoe de ontmoeting vanavond was.

  Geloof Hoop en Liefde.
  je hebt er iets moois van gemaakt.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat vind ik dit moedig van je, zo`n reis en dan daar ook nog werken, petje af hoor! prachtig geloof hoop en liefde heb je gemaakt. je mag je foto`s wel wat groter maken dan kan ik het nog beter zien:-)

  Lieve groet, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een goed initiatief! Inderdaad, alle beetjes maken verschil!
  Groetjes, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Makkie, ik ben via via op je blog terecht gekomen en ben zo vrij geweest een beetje rond te kijken hier en wat te lezen.
  Je hebt me echt geraakt, vooral met wat je schrijft over je aanstaande reis naar thailand. Bewonderenswaardig en moedig. Ik heb me aangemeld om je te volgen en wens je succes met alles.

  Hartelijke groeten, Mandy ter Hark

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Héél véél succes in Thailand! By the way: mooie blog! Ik ben vanaf vandaag volger, en heb al veel leuke ideetjes gezien.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!