Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

woensdag 28 september 2011

Warm nest

Voor de EVA van oktober (woonmaand) maakte ik allerlei leuks om het huis gezellig te maken. Een kijkkast bijvoorbeeld van twee houten kratten. Heel eenvoudig maar heel leuk! Je zet twee kratten op zijn kant op elkaar, je schroeft ze vast en maakt er ophanghaken aan vast. De achterwand beplak je met verschillende stukjes papier zodat er een soort quiltkastje ontstaat. De kleuren en motieven bepaal je natuurlijk zelf. Wil je er handdoeken of gastendoekjes in kwijt (leuk voor op je toilet bijvoorbeeld) dan kun je aan de zijkant of onderkant nog een roede bevestigen waar je een handdoek overheen hangt. Je kunt er ook een haak aan bevestigen waar een handoek aan kan hangen.

(klik op de foto's om ze beter te kunnen bekijken)



Het schilderij is een waar kunstwerk, gemaakt van allemaal stukken linnen boekenkaft. De uitstraling is prachtig! Kies kleuren die bij elkaar passen en bewerk ze nog wat na met krijt. Zo krijgt elk stuk een verweerde oude uitstraling. Plak alle stukken als een puzzel op een plaat die in een schilderijlijst past. Om het gebruik van de boekenkaften te benadrukken heb ik de lijst beplakt met stukken van pagina's uit een boek. Dit smeerde ik in met sterk verdunde witte acrylverf. Na droging kun je de lijst ook nog eens bewerken met krijt.



Een aantal vazen in eenzelfde kleurstelling geven al snel een mooie sfeer. Verf grote vazen en zet ze samen op een mooi plekje. Met wat beeldjes erbij die je ook verft heb je al snel een hoek gevuld.


Een bijzondere etagère gemaakt van bakblikken. De houten staanders zijn stukken tafelpoot die je met een schroef zonder kop maar met twee punten met schroefdraden in elkaar schroeft. Gebruik het dikste deel van de poot anders gaat het plateau wiebelen. Bovenop het hoogste blik plaats je een gordijnroedehouder.
Vind je het resultaat niet leuk?


Het uiteindelijke artikel is zo geworden


Ik heb de pagina's weer met veel plezier gemaakt.
Op dit moment ben ik bezig met het kerstnummer. Dat is een aardige klus want daar moet ik 13 foto's voor maken maar het wordt wel wat. Alleen de deadline ga ik niet halen.

Ik wens jullie een hele fijne dag!
Groet!
Makkie


13 opmerkingen:

 1. JIJ bent goed bezig-de kastjes zijn super. En de uitstraling van de foto's prachtig! Knap-knap-knap. Ben benieuwd wat je voor kerst gaat uitdenken! Mooie zonnige dag, Makkie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me voorstellen waarom jij vaak bij de kringloop te vinden bent... Prachtig die dingen die je van oude spulletjes maakt. Wat een uitstraling!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige inspirerende dingen laat je ons weer zien. Vooral de kijkkastjes vind ik erg leuk, maar waar heb je die mooie kratjes gevonden?

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mag ik vragen hoe je de vlaaivormen met het hout bevestigt hebt en zo ie zo de bodem van de vlaaivormen. Ik vind hem echt supergaaf........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave houten kratten! Zelfs zonder iets erbij, erin of eraan zijn ze mooi! En die etagere vind ik ook geweldig!! Je moet er maar opkomen!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat geweldig leuk allemaal. Heerlijk dat je zo crea bezig kan zijn en dat hert ...helemaal leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke ideetjes allemaal weer. Ik heb het Eva nummer vast snel in de bus dan kan ik het nog eens bekijken. groet petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow...wat een leuke ideeën weer! Vind die etagere ook super, leuk voor in de keuken.
  Bedankt voor het delen en ben nu al benieuwd wat je voor kerst hebt bedacht. Nou ja, geduld is een schone zaak:)
  Alvast fijne donderdag.
  Lieve groet,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe bedenk je het allemaal? die boekenkaften, dat bedenk je toch niet? Nou ja, jij wel dus ;)
  Respect Makkie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een enig artikel is het uiteindelijk geworden!
  Groetjes Ellen Kramer

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!