Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

woensdag 10 juli 2013

Zomerfeest!

Dag allemaal!
 
Hier ben ik weer eens met een zomerpost. Heerlijk weer is het op het moment he!?
Ik weet al van heel wat mensen dat ze al op vakantie zijn en hier duurt het ook nog maar een weekje voordat de vakantie aanbreekt.
Ik ben nog volop bezig om alles af te ronden voordat ik echt een paar weken niets wil gaan doen. Dat klinkt altijd zo lekker als je het zegt maar ik vind dat nog knap lastig! Ik vind het al lastig om sávonds eens een keer tv te kijken of zo. Ik ben altijd wel met iets bezig. Het zal me dan ook benieuwen of dat nietsdoen van mij gaat lukken maar ik ga mijn best doen.
Voor vandaag heb ik een eenvoudige zomertent die je maakt van een oud dekbedovertrek. Die heb je vast nog wel in de kast liggen en anders koop je er een bij een kringloopwinkel voor een paar euro.
 
 
 Een handige tent die je in no-time maakt en in no-time aan elke laaghangende tak hangt.
Wat heb je nodig: Oud dekbedovertrek, 3 stokken, naaimachine
Zo maak je het: Maak de zijnaden en ondernaad van de hoes los. Naai een tunnel in het midden van de lap en aan beide zijden op 60 cm. Van het midden gemeten. Doe hier de stokken in en hang deze met touwen in de boom. Een ideaal speelhuisje! Aan de hoekpunten aan de onderkant bind je een touw die je met een haring in de grond steekt.
Nou dat moet niet moeilijk zijn toch?
En wil je het helemaal feestelijk maken dan maak je er van een elektriciteitsbeurs een leuke slingerboog bij. Omwikkel de buis met repen stof en knoop lange repen stof in het midden. Steek de uiteinden in de grond en voila!
 

 
En daar maak je dan natuurlijk weer een bandenzitje bij! De oude banden kun je gratis ophalen bij bv een Kwikfit, een likje verf heb je vast nog wel (watergedragen) en van een stuk triplex, stofje tacker en fiberfill maak je de kussentjes.
 
Ik wens jullie een mooie zomer!
 
Groet,
Makkie
 
 
 


15 opmerkingen:

 1. Ow.. die banden.. wat zijn die mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zon is hier weer even verstopt, maar dit maakt veel goed :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet dat er gezellig en zomers uit! En het leukste vind ik nog dat je van 'niets' 'iets' kunt maken! Super! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja van niets iets maken dat vind ik ook helemaal geweldig. Knap gedaan en geniet straks van het niets doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, ontdek net je blog, leuk al die creatieve inspiratie :)
  Wat voor sort verf heb je gebruikt voor die banden (en kan dat dan dus ook buiten gebruikt worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, die tent en dat bandenzitje. Dit ga ik onthouden voor volgend voorjaar/zomer. Bedankt voor het delen van het idee.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I also love the images you put in here. They fit so well with what you're trying to say. I'm sure you'll reach so many people.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I also love the images you put in here. They fit so well with what you're trying to say. I'm sure you'll reach so many people.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I like your approach on the topic. Your article is as interesting as your previous writings. Keep up the good work, thanks a lot.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Thank you so very much for sharing this! I have been dreaming of a picnic table and how to acquire one easily on the cheap. This is perfect!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!