Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

maandag 18 april 2011

Over zielige vogeltjes en eerste kiekjes

Afgelopen week lag Tim's parkietje zomaar dood in de kooi. Ook al is het maar een vogeltje, het is nooit leuk.

Voor mij een moment om onze parkieten-carrière weer eens door te nemen.
We hebben er heel wat gehad, en echt, parkietjes zijn erg leuk! Eentje bijvoorbeeld kon voetballen, en een kon allerlei geluiden nadoen. We hebben er ook een gehad die als je klapte op je schouder kwam vliegen. De meest bijzondere was wel de stofzuigerinspecteurparkiet.
En over die laatste gaat dit verhaal. Als ik het van een ander zou horen zou ik denken: "Leuk verzonnen" dus voel je vrij, ik snap het!
Mijn waargebeurde parkietenverhaal begint op een dag al een aantal jaar geleden. Het was een doe alles behalve bukkendag. Ik besloot om te stofzuigen op de doe alles behalve bukkendag manier en haalde de stofzuigermond van de steel. Zo kan je redelijk rechtop in allerlei hoeken en gaten komen.

Ik was dus aan het stofzuigen wat me redelijk goed afging zo rechtop maar zag niet goed wat er allemaal lag. Plotseling hoorde ik floeperdefloep en voelde ik dat er een sok naar binnen gezogen werd. Waarom weet ik niet want ik doe dat anders nooit, ik zette de stofzuiger gelijk uit. Ergens in de verte hoorde ik de parkiet ook nog heel chagrijnig doen. Ik leg de stofzuigerslang neer en zeg: "De parkiet is het er ook helemaal niet mee eens zeg, waar zit dat beest"? Het chagerijnige gesnerp werd steeds luider en vol ongeloof constateerde ik dat het  uit de stofzuigerslang kwam. Als een verfromfraaide baron kroop hij zwaar beledigd door de opening.

Nee maar, ik had geen sok maar ons lieve parkietje opgezogen. Buiten een scheef verenpak en een hele boze bui was er niets met hem aan de hand! We hebben hem de rest van de dag maar met rust gelaten de stakker.

Tja en zo gebeurd hier nog wel eens wat, wat bijna ongeloofwaardig klinkt. Zoals ons kuiken, maar daar begin ik maar niet aan, dat gelooft echt niemand.
Ik wens jullie een hele fijne week en denk erom: Kijk eerst om je heen voor je gaat stofzuigen, voor je het weet wandelt je man uit de stofzuigerslang..........of mis je je tafel. (Dit kan niet echt hoor!)
beeldmateriaal internet

Geheel in vogelsfeer ook nog een aantal eerste samenwerkingsfoto's van Katoo en mij. Het is nog even zoeken en uitproberen maar Keulen en Aken zijn ook niet op 1 dag gebouwd. Ik ben wel tevreden voor zo'n eerste keer. Jullie?Groet,
Makkie

23 opmerkingen:

 1. gos, wat een verhaal. Arme parkiet.
  Ik moet er ook wel om lachen.
  En wat een mooie spulletjes, het nestje, hart oude kaart... heerlijk.
  Fijne dag, Joni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vind het vast niet erg dat ik vreselijk moet lachen om je parkietenverhaal en de stofzuiger....;)
  Gaat het wat met je zoon??Hier zijn ze ook gek van beesten..als er hier nog eens eentje dood gaat weet ik het niet...denk er nog maar niet aan.....
  Je camera doet het goed!!!
  fijne week en geniet ervan....
  groetjes manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ik kan het me helemaal voorstellen hoor Makkie.
  De foto's zijn erg leuk. Leuk ook dat nestje in die pollepel.
  Fijne week,
  groetjes Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik leef mee met je zoon. Vorige week is onze kat helaas overleden.
  De foto's zijn heel mooi.Dat gaat vast iets worden tussen Katoo en jou.
  groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd zo sneu als er een huisdier doodgaat, je mist ze toch. De combinatie van jou en je stofzuiger lijkt me erg gevaarlijk voor je omgeving!
  De combi van Katoo en jou lijkt me beter, de foto's van je collage zijn leuk!

  Groetjes, Jolanda (Rozet)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat verdrietig van het parkietje van je zoon. Zo'n beestje brengt toch heel wat levendigheid met zich mee toch?

  Het verhaal over de stofzuiger en de parkiet is zeker hilarisch, ik zie het helemaal voor me! Ik heb zelf ook jaren parkietjes gehad en ook heel wat gekke, leuke, grappige en lieve momenten met die bijzondere beestjes beleefd.

  En tot slot......de foto's die je gemaakt heb zijn mooi hoor!

  Fijne week, groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahaha!
  Oh... ik krijg helemaal zin om ook te gaan oefenen met mijn camera..Het lukt je al heel aardig, zeg! Ik heb nog niet kunnen kiezen. De mensen die me helpen kiezen kunnen ook niet kiezen, haha!
  Ik ga er toch maar weer even wat vaart achter zetten!
  Goeie week!
  Liefs Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He wat akelig je vogeltje dood is nooit leuk zulke dingen ....
  Mooie foto's hoor je begint het al aardig te
  leren met Katoo leuk dat je je camera een naam hebt gegeven ik zit zomaar te denken HOE ZAL IK DE MIJNE EENS NOEMEN ? hihihi geinig hoor ..

  Fijne maandag ... Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Parkieten zijn inderdaad heel bijzonder en ik geloof het verhaal helemaal. Op mijn blog staat ook een parkieten verhaal. Grappige diertjes zijn het en wat zielig dat hij nu dood is.
  Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat parkieten verhaal is een echt datkanmijookoverkomenverhaal. Het is in iedergeval niet saai bij jouw. De collages zijn leuk zo met het nestje in de lepel.
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 11. whahaha leg hier helemaal in een deuk zeg, al is het natuurlijk niet leuk dat ie overleden is, je gaat je toch hechten aan zo'n beestje!
  Geloof je verhaal direct hoor, mijn zus had ook een parkietje en in combinatie met een kat geeft dat ook de nodige verhalen!
  Mijn zwager stond de muur te verven met het parkietje op zijn schouder. Toen hij een onverwachtse beweging maakte kukelde het parkietje in een grote emmer met witte latex. Fladderend verspreidde hij zo de nodige verf... De kat leek het toen ook wel grappig om zijn poten in de verf te steken, met het gevolg dat er overal kattenpootjes op de vloerbedekking zaten... Ach bij de volgende verfklus werden de dieren toch maar opgesloten....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha,ha,geweldig je parkieten verhaal met de stofzuiger,moest er wel erg om lachen,fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk verhaal! Zo zie je maar, toeval bestaat niet. Datr ding onmiddellijk uit doen terwijl je dat anders niet doet.
  En wat een mooie header heb je, wow!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Thank you for visiting my blog!! And your english was perfect!! God IS great! Sadly, I can not read your blog...I so wish I could!!! have a blessed day!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb net lopen sakkeren op de stofzuiger die niet goed zuigt. Parkietjes zijn bij mijn onding in veiligheid! Je stillevens (én de foto's ervan) zijn erg mooi! Lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi verhaal over je parkiet! Wel sneu dat de parkiet nu dood is, vindt je zoon het erg naar?

  Met die samenwerking van Katoo en jou komt het wel goed zo te zien!

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oh wat een gedoe zeg met die vogel,moest er wel om lachen, sneu voor je zoon dat de vogel dood is,

  fijne week
  gr stina

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha wat een verhaal! Ik geloof je wel hoor, mijn zusje heeft het een keer gehad met babyhamstertjes, alleen die hebben het helaas niet overleefd...

  Fijne week! groeten Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, die sok komt me wel heel bekend voor, maar ik zuig dan wel gewoon verder, wie weet wat het achteraf echt was...Maar mis nog niets in huis.. al hoe wel..;)

  Ben nu wel erg nieuwsgierig naar het kuiken, ga je het echt niet vertellen??

  Hele fijne week..

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goh, wat een verháál.. Is het nog goed gekomen tussen jullie? En de combi tussen jou en katoo... helemaal top!! Ben wél benieuwd naar het kuiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een bijzonder verhaal van je parkiet! Je maakt wel wat mee.
  Mooi die foto's van dat nestje.

  Je vertelde dat je laatst 12 borden van het merk California hebt gekocht. Was dat in de Kringloop van Epe? Carla had daar naast de soepterrine ook een heel stel van die borden gezien maar Gea had haar alleen gevraagd de terrine mee te nemen. Wat zijn die borden mooi hè?

  Lieve groet en ik geniet van je blog en je creativiteit!

  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk verhaal.
  Vervelend van het dode diertje.
  Schattig de pollepel met nestje.
  Jullie samenwerking gaat al heel aardig toch.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een lekkere ben je. Wat was dat met dat kuiken?????? En wat een stunt met die parkiet!! Ik heb zo gelachen!! Zo heb ik nog een leuk verhaal over twee woestijnratten, maar daar zal ik maar niet over beginnen..(1-1)
  Nog gecondoleerd met je parkietje. Wij hebben gisterochtend helaas afsacheid moeten nemen van onze pluis.(konijn) Het was het liefste, zachste en knuffeligste konijn ooit. Vanavond hebben we haar begraven. Gelukkig hebben we veel fijne herinneringen. That's live!! Welterusten
  groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!