Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

maandag 16 mei 2011

Bijen vangen

Je kunt niet genoeg spelletjes bedenken want als de kinderen lekker spelen heb je zelf ook lol voor tien. Het buitenspel bijen vangen maak je zelf van een paar oude badminton rackets en twee tempex ballen in verschillende maten. Schilder de kleinste bal zwart en de grootste zwart-geel gestreept. Maak gevoelsprieten van pijpenragers. Prik een gaatje voor, steek de pijpenrager in het gat waar je eerst een druppel lijm in doet. Doe hetzelfde voor de armen en benen maar dan met draad en een kraal. Schilder een gezichtje en bevestig lijf en kop d.m.v. een stokje.
Haal de gespannen draden uit het racket. Rijg lange gekleurde draden van voor naar achteren door de gaten op de volgende manier: lange draad steek je door een gat en door een volgende gat (de draad zie je aan de buitenkant over het racket lopen). Steek een volgende draad in de volgende twee gaten, enz. Er hangen nu allemaal lange draden aan je racket. Knoop de draad van het ene paar aan de draad van het volgende paar op steeds dezelfde afstanden. Zo krijg je een halve ruit. Bij de volgende ronde maak je een hele ruit enz. Knoop zo lang door totdat het net groot genoeg is. Sluit het net door alle draden bij elkaar te knopen. Leg een balletje tegen de knoop aan, laat de draden om de bal lopen en knoop onder de bal de draden nogmaals bij elkaar. Laat een pluim en knip de rest van het draad weg. Met gekleurd tape kun je het handvat evt repareren of een vrolijkere uitstraling geven.
En nu maar bijen vangen!
Morgen ga ik 7 blogvriendinnen ontmoeten. Daar heb ik heel veel zin in! Woensdag krijgen jullie een verslag en natuurlijk de resultaten van de workshop te zien!

Ik wens jullie weer een hele fijne creatieve week!
Groet,
Makkie

14 opmerkingen:

 1. Hee, Makkie! Ik lees dat je morgen de workshop hebt gepland. Ik had er nog niets van gehoord. Of is dat een andere? Ik ben er even van in de war, dus ik denk ik vraag het je maar gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry, ik zat ff onder een ander account te reageren. Ik ben ´t gewoon..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik dacht al even...vangen...? Ik mep ze liever dood ;(
  Maar deze zijn super leuk! Enne...zijn dit jouw kanjers....? Wat een plaatjes.
  Fijne week
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha...ik dacht ook even, bijen vangen! Arme kids die worden geprikt. Erg leuk gemaakt! Jij ook een creative week gewenst, groetjes Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat enorm leuk bedacht ... ik dacht eerst ook uhuh bijen vangen nou liever niet maar zo is
  het wel erg leuk .... veel plezier met de workshop ... wat is het voor workshop ?

  Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk bedacht, ik dacht eerst bijenvangen??? Maar dit is een leuk spel voor de kids~!
  Fijne week, groetjes Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wilde precies zeggen wat de reacties hierboven zijn, dus dat doe ik niet, veel gezelligheid met je workshop. ik ben benieuwd... groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf zeg! Lijkt me ook erg leuk om te maken voor mijn kanjers! Alleen nog even de tijd zien te vinden, je kent het wel (of niet natuurlijk, want jij maakt altijd wel wat moois, zo 'tussendoor'... ;-)).

  Groetjes, Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuk idee, die ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk idee!
  En leuke foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk spel en hoe eenvoudig kan het zijn.
  Een heel goed ideeom eens te maken.
  Morgen heel veel plezier, ik las het al, geniet ervan, zo fijn om even met de groep te gaan knutselen.
  We zijn heel benieuwd hoor.

  Lieve groet,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super weer.
  Erg leuke foto"s.
  Veel plezier op de workshop.
  Ben benieuwd naar de resultaten.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik las net ergens anders ook al over de workshop morgen: heel veel plezier met elkaar! Ik ben benieuwd wat jullie gaan maken!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. vind het een erg leuk idee, maar deze mama maakt de bijen en koopt de stok voor 0,79 ecnt bij de action.;-). Weet echt niet waar iedereen de tijd toch vandaan haalt, mijn hobby's liggen al jaren te verstoffen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!