Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

vrijdag 14 oktober 2011

Kerstballen breien

Dag allemaal!
Heb je zin om dit jaar je eigen kerstballen te breien? Dan heb ik hier een leuk boek voor je. Een hippe eigentijdse inhoud over twee mannen uit de modewereld die samen een passie delen, nl breien.


Ze breien kerstballen met prachtige winterse motieven, en alleen van de hard cover word je al helemaal vrolijk.


Het boek is nog maar net uit, ik heb hem gekregen maar geef hem graag weer door.  Niet dat ik hem niet leuk vind, integendeel maar ik heb er vele malen ingekeken, eruit gehaald wat ik er uit wilde halen en toen dacht ik: Okee ik kan hem nu op de plank leggen naast al mijn andere boeken maar het is jammer als zo'n leuk boek niet verder gebruikt wordt. Zeker nu breien zo hot is en het er ook nog eens de tijd van het jaar voor is.


Dus wil je dit duo voorlopig wel op je keukentafel hebben liggen laat dan even een berichtje achter.
Wilmi zie dat boek, ik stel me zo voor dat jouw Journal er ook ongeveer zo uitziet.


 Arne & Carlos tonen in deze stijlvolle uitgave een keur van kerstballen, gemaakt volgens de Noorse breitraditie. Het boek gaat uit van één basismodel voor meer dan vijftig verschillende kerstballen! Het is niet alleen geschikt voor de geoefende brei(st)ers die behoefte hebben aan nieuwe ideeën, maar ook voor beginners. Maar is ook voor een ieder die inspiratie wil opdoen en gebreide kerstballen wil opnemen in het creatieve repertoire.


De mannen komen ook naar Nederland om workshops op de Creadoe te geven dus das ook leuk!


Ik zie wel of er belangstelling voor is, volgende week vrijdag laat ik het je weten.


En anders liggen de mannen voorlopig nog gewoon op mijn keukentafel, ook niet verkeerd!
Fijn weekend!
Groet,
Makkie

40 opmerkingen:

 1. hihi ik ben de eerste, ik heb er wel belang bij, lijkt mij erg leuk zelf kerstballen te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik kwam op verschillende blogs het boek en de ballen tegen. Erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whooo ik zou die mannen wel op mijn keukentafel willen Makkie!
  Ik ga zaterdags naar de krea doe waar zij dan zijn om demonstraties te geven, en ik heb me opgegeven voor een workshop bij onze bieb, want het lijkt me ontzettend leuk om zelf je kerstballen te breien.
  Fijn weekend, liefs Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Makkie, ik heb het boek al eerder op andere blogs voorbij zien komen. En, ik word er erg vrolijk van, ik vind de kerstballen natuurlijk superleuk, maar dat het nu net 2 mannen zijn die ze breien en er een boekje over geschreven hebben! Ik zie mijn man dit niet doen (hij is best handig, daar niet van..) en ik heb zelf ook meer moeite met breien als met haken. Maar ik zou wel een kansje willen wagen.. Fijn weekend. Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt me een heel erg leuk boek. Ik zag het al liggen in de hobbywinkel, het viel ook wel op met die mannen op de kaft. Zo'n ander beeld trekt meteen de aandacht:-)
  Helaas gunde ik mezelf niet de tijd om het boek in te kijken. Het zou hier op de keukentafel dan ook meer dan welkom zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het boek in m'n handen gehad, maar heb de verleiding weerstaan, vond het toch wel weer een uitgave. Maar het is een wel heel erg leuk boek, dus als ik zo nog een kansje op het boek heb, graag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha... ik heb het boek in de winkel al ingekeken. Ik zie mezelf nog geen kerstballen breien. maar het allerleukste vind ik dat iemand daarover een boek kan maken dat nog verkoopt ook. Dat is pas knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, ik had het boek al eens ergens anders gezien en was meteen verliefd. Mijn probleem is dat ik in Servie woon en in de streekm waar wij wonen niets van handwerkboeken te koop is , daarbij komt dat het mij moeilijk lijkt een servische beschrijving te volgen.Heb het geprobeert met babykleding maar het lukte niet. Dus conclusie ik doe graag mee met de verloting. Gr. Cisca, Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ik kan achteraan in de rij aansluiten geloof ik:-) Die ballen zien er geweldig uit. Maar doe hem maar naar een van de meiden die eerder gereageerd hebben... ik kan altijd nog wel op een andere manier aan dat boek komen! Maar bedankt weer voor 't superleuke idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig, dat boek heb ik net in de fournituren winkel met mijn vriendin in zitten kijken. Lachen

  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk leuk, graag kom ik ook in aanmerking :)Je ziet ze nu bijna overal langskomen op de blogs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een leuk boek;ik kom er graag voor in aanmerking!
  Mocht ik het winnen dan is mijn bedoeling om er ballen uit te maken die ik leuk vind en het boek vervolgens weer door te geven...
  Groetjes Jose'

  BeantwoordenVerwijderen
 13. o wat zou ik die graag hebben , ik las er iets van in HZG en hij stond meteen op mijn verlanglijstje ... vooral omdat ik graag een boom wil met aparte zelf gemaakt e bollen... ik maakte er eentje in frivilté ook ... hier het linkje http://cri-cricurieux.blogspot.com/2011/08/saterday-shopping.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. correctie....ik zou graag het boek op mijn keukentafel willen, en niet de mannen. Daarvan ben ik al voorzien;-)........

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In het vrouwenhuis van mij (tot aan de poes toe) passen wel mannen, ik zie die ballen al in het roomwit/ijsblauw voor me... ik doe graag mee. succes! Fijn weekend. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben wel één van de laatste geloof ik, maar ik zou het boek ook graag hebben.
  Vind de kerstballen erg leuk. Misschien anders een idee om het patroon (wanneer het niet te lang is) op het blog te zetten.
  Fijn weekend.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. OO ik heb het boek al verschillende keren gezien ik vind het geweldig. Ik wil graag een kansje wagen ik vind de kerstballen echt SUPER. Vraag me af of het niet ingewikkeld is jij heb het boekje al een poosje maar heb je er ook uit gebreid, dat verteld het verhaal niet toch?
  Maar in ieder geval ik vind het een toppertje.
  Fijne avond een heel mooi weekend met prachtig weer in het vooruitzicht.

  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een gaaf boekje is het!! Breien doe ik graag, zelfs mijn jongste zoon (11) vind het leuk om zo nu en dan de pennen te pakken ( niet tegen zijn vriendjes zeggen natuurlijk!!!DUHHH)
  TJa en kerstballen leren breien willen wij graag!!

  Ik doe graag mee,maar ik gun het de andere ook net zo hard!
  fijn weekend Liefs Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. dit boek zag ik al in een folder staan en wat je zegt, de voorkant alleen al..., fantastisch!!! Maar wat lijkt het me ook gezellig om samen met mijn creatieve dochter stapels ballen te breien en vervolgens in december de kerstboom ermee te versieren. En een paar kerstschalen, misschien iets met een kerstballenkrans... wie weet!?
  groetjes, Juud (helaas zonder account of blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geweldig toch, twee van die breiende mannen. Dat moet wel een bestseller worden. Ik ben zelf geen breier, dus ik doe niet mee met de verloting.
  Succes voor de anderen gewenst. groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit lijkt me geweldig dit boek.Ben helemaal in de brei sferen de laatste tijd ben aan het kussenhoesjes breien dus kerstballen dus een leuke verandering.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha Makkie,

  Wat ben je toch bijdehand....
  Ik heb de lepels ook gemaakt, hoop ik nog een keer te laten zien. Toen vond ik die versierde pakjes zo leuk , ga ik vast met mijn lieve Sophie maken in de herfstvakantie.
  Mag ik ook meedoen met de verloting. Ben gek op breien.. geen ballen, want ik heb nooit een boom maar misschien wat anders. dus......

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoe toevallig :) vorige week gingen mama en ik naar boekhandel en mama toonde me dees boek :) ze vond het een leuk idee "zelf je kerstballen breien". Mijn mama is een eeuwige twijfelaar..qua kledij, schoenen, kortom alle aankopen...ze ziet iets leuks, bekijkt of trekt het aan en laat het daarna hangen of staan en beklaagt het haar dan ook dat ze het niet heeft gekocht! IKzelf kan niet breien maar zou mama met dees boek een groot plezier kunnen doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik kan niet breien... maar ik vind ze leuk! En zo... onbreekbaar!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo Makkie, wat een leuk idee!
  Het is een leuk boek, ik heb het al dus ik hoef niet mee te doen.
  Hoop wel dat het lukt om de ballen te breien (neem me van alles voor maar moet jou kaartje ook nog posten...)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. de cover ziet er inderdaad al veelbelovend uit.
  Ik zou het wel graag proberen die kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ge-wel-dig!! Inderdaad alleen het boek al, en de kerstballen zijn helemaal super!!

  xx Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hoi, ik ga heeeeeeeeel hard duimen dat ik hem win, ik gun hem iedereen maar mijzelf ook..........ooooh ik heb dit boek op mijn verlanglijstje staan en wil niet smokkelen door hem voor 1 januari te bestellen en als ik hem win kan ik voor kerst nog ballen hebben......Ik beloof je dat ik dit boek of een ander mooi boek weer doorgeef bij mij.......spannend.........

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ah!!! Wat gaaf!!! Die mannen wil ik ook wel op MIJN keukentafel hebben liggen (alleen op de keukentafel hoor ;-) ) Dit is echt een gaaf boek, ik had er al van gehoord maar mocht hem van mezelf niet kopen omdat ik al andere boeken heb aangeschaft de laatste tijd... Super lief dat je hem doorgeeft. Animo genoeg zo te zien hierboven! Succes met kiezen.
  Fijn weekend.
  Hugs Ing

  BeantwoordenVerwijderen
 30. nou ik denk dat er zat mensen zijn die het boekje willen hebben, maar breien kan ik niet, dus aan mij is het niet besteed, maar wel lief dat je het weg wilt geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ow dat lijkt me leuk, ik ben een beginnende breister dus waarschijnlijk kan ik er een heleboel uit lereb

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ik doe heel graag mee!
  groeten henny

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een leuk boek! Hier word je inderdaad erg vrolijk van. Helemaal leuk! Ik heb een heel mooi plekje op de keukentafel hoor!! Dus count me in!
  Lfs Evelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik maakte er vorig jaar in december al een post over en ging toen toch maar kerstballen breien op mijn manier maar ja hoor, ik zou hem héééééél graag hebben!!!! Wat goed dat ie nu in het Nederlands uit is. Ben helemaal klaar om kerstballen te gaan breien.
  Ik woon wel in België, laat ik even weten want dan val ik misschien uit de boot.... maar geen erg hoor, ik gun het ieder ander ook!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik heb er al één en de eerste bal is inmiddels gebreid, dat ging nog helemaal niet zo gemakkelijk, maar de volgende kerstbal zal er wellicht al beter uitzien!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat grappig, gister at ik even een kopje soep bij mijn buurtjes en zij had dit boek pas gekocht. Heb het even heerlijk doorgebladerd en het is erg leuk kan ik verklappen.
  Wie weet kom ik er ook nog eens aan toe.
  Leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo Makkie,
  Al een tijdje volg ik je blog, wat een leuke dingen maak jij toch....
  Nu zag ik deze give-away. Ik weet niet of ik mee kan doen aangezien ik zelf geen blog heb maar wilde toch een gokje wagen. Lijkt me erg leuk om deze ballen te breien en de heren zien er gezellig uit voor op de eettafel.
  Groetjes, Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Leuke blog heb je, het boek lijkt me erg leuk en bovendien houd ik van breien, dus ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik heb er 32 gebreid,zijn erg mooi geworden en heb een groot deel cadeau gedaan, ook als kerstwens in de brievenbus bij de buren gedaan! Leuke reacties gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!