Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

maandag 3 oktober 2011

Tikkie!

Dag allemaal,
daar staan we dan alweer aan het begin van een nieuwe werkweek. Hebben jullie er een beetje zin in? 
Vandaag heb ik de fotoshoot voor de kerstEVA. Ik heb keihard moeten werken om alles af te krijgen. Voor dit nummer heb ik vier pagina's gekregen waarvoor ik 15 kerstideeen heb bedacht en gemaakt. Ik ben van een Scandinavische sfeer uitgegaan en heb alles in wit met roodtinten gemaakt. Ik wil de foto's graag sfeervol maar wel fris houden, dit om verschil te maken met vorig jaar. Toen had ik ook voornamelijk wittinten maar meer in de brocante sfeer. Dat was meer warmwit, nu dus friswit. Ik ben zelf wel tevreden. Grappig dat ik altijd met een schets begin van bedachte dingen en dat daar gaandeweg het maken ook altijd weer andere dingen bij komen. Uiteindelijk ben ik dan zelf ook verrast omdat het altijd anders wordt dan ik in mijn hoofd had. Ik denk dat het heel mooi wordt.

Nou en omdat we toch tikkertje aan het doen zijn in blogland zal ik ook een aandeel leveren. Ik vind het wel een mooie reden om (buiten de huis- tuin en keukendingen) iets meer van mijn lichamelijke ongemakken te laten zien. Daar heb ik altijd wat moeite mee maar ik wil er mee laten zien dat je ondanks beperkingen of periodes in je leven waarin je denkt: " Nu ga ik het niet meer redden "  toch volop mee kunt doen. Ik geef de tik niet door als jullie het niet erg vinden. Ik werd trouwens getikt door Maaike van mumsboven.

Wist je dat
* (laat ik gelijk met een biecht beginnen) ik nadat ik een blog schreef over mijn afvalavontuur ineens weer een enorme aantrekkingskracht voelde tot alles wat met ongezond eten te maken heeft. Ik heb al weer twee kilo van de stapel moeten halen (oftewel ik ben weer twee kilo bijgekomen) waar ik ontiegelijk van baal.
* het hier op het moment een grote chaos in huis is.
* ik met kringloopvondsten er een wat niet weet wat niet deert beleid op nahoud en dat ik het meeste gelijk "verstop" omdat verder niemand hier snapt wat een geweldige aankopen ik altijd doe en ze eigenlijk altijd vinden dat ik maar troep het huis in sleep.
* ik probeer om elke dag het leven te vieren omdat het geen vanzelfsprekendheid is dat ik hier nog rondloop.
* ik soms knettergek word van mezelf omdat ik altijd met ideeën in mijn hoofd zit ook als ik daar helemaal niet op zit te wachten (bijvoorbeeld midden in de nacht of als ik een rustperiode in moet lassen).
* ik altijd verbaasd ben over mezelf dat ik in mum van tijd mijn werkruimte van orde naar de grootste wanorde kan transformeren en me daar nog lekker bij voel ook.
* ik het heerlijk vind om veel mensen in huis te hebben en dat ik erg van eters en logeerders hou.
* ik altijd in mogelijkheden denk en er nooit bij voorbaat van uit ga dat ik iets niet kan.
*dat dat soms zwaar vermoeiend is maar me aan de andere kant heel ver heeft gebracht.
*Dat ik een Hemelse Vader heb waar ik heel veel van hou.
* dat ik alle dagen van het jaar met laarzen aan loop omdat ik een beugel draag aan mijn rechterbeen omdat ik na een zware rugoperatie met een klapvoet / verlamming wakker werd. Dat ik me daar heel goed mee kan redden maar des ondanks wel eens stinkend jaloers ben als ik iemand op hoge hakken, slippers of blote voeten zie lopen.
* ik eigenlijk altijd per dag leef en dat me dat heel goed bevalt.
* ik natuurlijk dol ben op ons gezin (inclusief Wuppie onze hond), ik van bloggen hou, ik dol ben op ons huis en onze woonplek en ik het jammer vind dat ik niet altijd genoeg tijd kan vinden om jullie allemaal regelmatig te bezoeken en te berichten op jullie blogs. Dat ik het geweldig vind dat we op deze manier contact kunnen hebben met elkaar terwijl we allemaal verschillende achtergronden hebben, dat ik blij word van jullie berichtjes en dat als je eens in de buurt bent altijd meer dan welkom bent!
Fijne dag!
Groet,
Makkie


  

20 opmerkingen:

 1. Heel leuk die wit met roodtinten, rood vind ik persoonlijk toch altijd mooi voor kerst. En ja kerst zal er heel vlug zijn nog maar 3 maanden!!!
  Groetjes,
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi lieve Makkie,
  Wat moet dat een mooi nummer worden....
  Precies de sfeer waar ik me in thuis voel!
  Dank je voor je blik in je persoonlijk leven!
  Je lichamelijke ongemakken zijn niet gering!
  wat een wonder dat jij nog zoveel kan doen , ook voor anderen!
  Maar het zal je ook wel eens jankbuien bezorgen
  ;-) gelukkig weet je Waar je terecht kan met je zorgen!
  Ben je de hectiek weer een beetje aan het verwerken?
  Lieve groet en een fijne week, groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke weetjes, en wat knap dat je in mogelijkheden kan denken (zou willen dat ik niet zo onzeker was en dat juist meer kon !)
  je bent volgens mij een positieve duizendpoot !
  ik zie toch nog wat brocants op de Kerstfoto :-)
  leuk met rood en wit, ik houd er wel van, en Scandinavisch heeft me altijd wel getrokken, leuk!
  Succes en een mooie week gewenst
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het steeds weer zo verrassend om die weetjes bij een ander te lezen. Wat zijn we verschillend allemaal. In wat je zegt over onze Hemelse Vader, voel ik me heel erg één met je. Wat betreft je klapvoet/verlamming ... je schrijft er heel losjes over maar daar zit een klein wereldje achter wat heel weinig mensen van je wisten. Dank je dat je dat even wilde delen. Dat knettergek worden in je hoofd van wilde ideeën ken ik - maar dan op ander vlak.
  Superblogje - en nou heb ik het nog niet eens over je ideeën voor het Kerstnummer. Succes ermee. En ga vandaag 'ns lekker in de zon zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Makkie,

  Ik had al een beetje meer kennis met je gemaakt door de workshop bij jou thuis. Maar ik vind het toch mooi te lezen wat jou bezig houdt zoal. Mooie foto voor in de Eva. Succes ermee van de week!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat we even mochten zien wie er nog meer achter de Makkkie schuilt dan die we kennen van je blog

  Fijne dag
  groetjes bep

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je toch een leuk persoon!!
  Heerlijk om je berichtjes te lezen.

  Fijne week.

  Gr. Francoise

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je weet vast al dat ik altijd met plezier je blog lees en ook deze keer weer. Het meeste wist ik al, maar toch: bedankt voor je openhartigheid! Ik ben benieuwd naar al je ideeën voor de kerststyling die je hebt gedaan. Die laatste foto was vast een voorproefje. Maar ik vrees dat ik dus nog even geduld moet hebben?

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rood & Wit is eigenlijk echt Kerst ja!! Niet dat ik die kleuren in huis heb !!!

  Ik ben benieuwd, zie nooit een Eva hier in de winkel. Zal toch eens op zoek moeten!!

  Fijne week.

  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik snap je ... heb ook zo mijn beperkingen maar probeer daar ook het beste van te maken door lekker bezig te zijn met hoofdzakelijk leuke dingen ..... succes met je fotoshoot ......

  Groetssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zeer benieuwd naar het kerstnummer van de Eva....
  Wat knap dat je zo'n vechter bent, zal lang niet altijd meevallen, gelukkig lees ik en weet ik dat je (net als ik) een kind van God bent en daarom ben je nooit alleen!!

  Ps ik heb mezelf ook weer een spiegel reflex camera gekocht, ik miste hem toch

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellige post op de maandagmorgen ik word er vrolijk van..

  je bent een mooi mens zoals jij met je ongemakken omgaat vind ik wonderbaarlijk en inderdaad zoals je zegt de kracht ktijg je van boven zo ervaar ik het ook.

  Ik wens je een mooie week..

  Lieve groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 'k Wordt altijd weer blij van jou posts! Soms heb ik moeite met mijn eigen beperking, maar dan kan zo'n stukje toch wel 's helpen de neus weer naar de goede kant op te krijgen! Dank je wel dat je dit weer delen wilde!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie kleuren voor de kerst. Wat heb je weer lekker veel over jezelf verteld. En inderdaad fijn om zo met elkaar contakt te hebben, dat vind ik ook super leuk, alhoewel het reageren soms zo moeizaam gaat en dat soms het meeste van je tijd in beslag neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. het zijn de minst zichtbare beperkingen die soms het moeilijkst te aanvaarden zijn, want niemand die het merkt en je wil het er ook zo weinig mogelijk ober hebben, maar soms keldert het negeren je juist net ... maar je beseft na zulke belangrijke gebeurtenissen dat geluk toch enkel in jezelf ligt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gewoon genieten en kijken naar de dingen die je wel hebt ... geweldig. Wat een mooi mens en wij genieten gewoon lekker van je gezellige post, iedere keer weer.

  Liefs, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bedankt dat je dit met ons wilde delen...
  Enne, dat kerstnummer wordt heel mooi zo te zien!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gezellig zo'n lang verhaal en leuk om die dingen over je te lezen.
  Ook ik ben blij dat ik een blog begonnen ben zeker nu ik even niet zo mobiel ben heerlijk om dan bij anderen te lezen en te genieten!
  Ik hoop dat ik de kerst eva te pakken krijg hier in het dorp als hij uitkomt lezen we dat wel op je blog denk ik toch?
  Fijne week,
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind je een bijzondere vrouw, met een mooie visie op alles om je heen!
  x Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. en dat het gelukkig niet zo lange post geworden is hihi, maar wel leuk om iets van je te lezen, zodat je gelijk een heel ander beeld van iemand krijgt en maar weer blijkt dat ieder huisje zijn eigen kruisje heeft. VInd je wel een heerlijk positief mens(maar dat vond ik al hihi)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!