Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

vrijdag 9 december 2011

Winters wit

Dag allemaal!
Alweer bijna weekend, hebben jullie er een beetje zin in?
Ik wel zal ik je vertellen! Ik wil proberen om wat kerstsfeer in huis te halen. Wij zijn niet van die uitbundige kerstversierders maar een sobere kerstsfeer vind ik heerlijk. Wij hebben praktisch nooit een kerstboom bijvoorbeeld. Als ik er wel eens over begin roept iedereen altijd: "alsjeblieft niet"! Raar he? Ze vinden het allemaal te druk en te vol. We hebben heel veel kaarsen aan, dan maak ik nog een boompje van wilgentenen en dit jaar zet ik mijn kerstboom uit EVA natuurlijk neer. De guirlande hang ik in de gang en mijn krans van oude lappen met de kribbe tekst krijgt ook een mooie zichtplek. En dan natuurlijk mijn kerstkastje en wat mooi groen op de schoorsteenmantel van de openhaard en dan zijn we al een heel eind.
O en een krans natuurlijk! Die mag niet ontbreken.
Voor vandaag heb ik voor jullie ook een krans. Net even anders als je hem zo maakt.


Je neemt een plaat berkenschors (te koop bij een tuincentrum), een oasiskrans, witte rozen, vulling of witte wol, houten letters, witte verf en een lijmpistool.
Je verft de letters, steekt de volgelopen krans vol met rozen, doet tussen de rozen kleine plukjes vulling (niet te dikke plukken) en plakt de krans op de berkenbast. Plak de letters onderaan de strook. Nou? Mooi he! Echt winters. Als je wilt kun je nog wat plukjes vulling als sneeuw op of boven de letters leggen en vastplakken.
Voor nu een heel fijn weekend!
Groet,
Makkie


5 opmerkingen:

 1. Weer heel origineel Makkie! En een kerstboom? Nee, die zou ik niet kunnen missen. Al is het alleen maar om de heerlijke geur in huis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kerstboom hebben wij ook niet. Uit principe niet, maar ik zou ook niet weten waar ik hem laten moest.
  Ik probeer het wel gezellig te maken met kaarsjes, en zover ik tijd heb, met wat andere decoratie. En de werkjes die de jongens van school meenemen krijgen ook nog een plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met of zonder boom het zal er bij jou heel sfeervol uit zien......als ik nu deze mooie aparte krans zie dan komt dat helemaal goed..
  Wat is hij mooi !!!!!!

  Fijn en mooi weekend..
  groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is weer een heel mooie krans, je weet er altijd weer wat van te maken. Dat zal vast een sfeervol huis worden als ik het zo lees. Zonder boom.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt niet per se een boom nodig om het gezellig te maken en als iedereen in huis al roept: liever niet. Nou dan zijn er genoeg andere sfeermakers. mooie zondag x Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!