Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

dinsdag 9 augustus 2011

Ik geloof in sprookjes!


(In het kader: foto's uit de oude doos uit mijn archief)

Kennen jullie het verhaal van de prinses en de kikker? Alhoewel ik nu een grote meid ben en ik er al lang achter ben gekomen dat sprookjes niet bestaan vind ik toch wel dat er in de meeste sprookjes een goede moraal zit. Je kunt natuurlijk discussiëren over wat wel en wat niet goed is, wat wel en wat niet wreed is, wat wel en wat niet verantwoord is maar daar heb ik nu geen zin in. Eigenlijk wil ik vandaag zeggen: als je niet meer in sprookjes gelooft (lees: je dromen najaagt, moedig door blijft gaan, geluk in het gewone zoekt, blijft geloven in oplossingen, het goede najaagt, een doornen pad overwint, tevreden bent met wat je hebt, oog hebt voor een ander, je grenzen verlegt,  gelooft in de liefde of een kikker durft te kussen ook al vind je dat heel eng (lees: angsten overwint)) is het leven een stuk onaangenamer. Dus vandaag en alle andere dagen  geloof ik in echte sprookjes . In die van geloof en hoop en liefde.  In die van geloof dat ooit alles nieuw wordt, in die van de hoop die doet leven en in die van de liefde die alles overwint!

Fijne dag!
Groet,
Makkie

12 opmerkingen:

 1. Ja hoor, ook ik geloof ondanks alles nog steeds in sprookjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geloof er ook in hoor dat sprookjes bestaan! 33 jaar geleden prins charming ontmoet en net 30 jaar getrouwd, inderdaad sprookjes bestaan.
  Lieve groetjes,
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een beeldschone foto's! En de tekst vind ik ook prachtig. Maar nee, ik geloof niet meer in sprookjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh wat lief is dit!!!
  Heerlijk toch als je nog in sprookjes gelooft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattig hoor, die foto's! Wat heerlijk als je zo uit die oude doos iets moois op kunt diepen. (en dan ons ervan mee kunt laten genieten) Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of ze bestaan of niet vind ze nog altijd leuk.... wat een leuke foto's heb je zeg je post ziet er erg leuk uit ... lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé Makkie-Ik werk op de Kikkerkoning. Dus waar denk je dat ik in geloof...XXX Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh wat een mooie foto s zeg en ik ben vorige week naar Disney geweest dus ik geloof er echt in :-) Vooral mijn dochter haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke foto's en sommige sprookjes zouden waar gebeurt kunnen zijn of vandaag de dag van toepassing, denk maar aan Piggelmee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een prachtige boodschap. Zouden de lezers dat laatste ook begrepen hebben ? Dank je wel weer voor alle mooie woorden.
  groeten Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!