Over wonen, stylen, decoreren, fotograferen, kringlopen en zelf maken

Pagina's

vrijdag 12 augustus 2011

Onthulling

Ik heb me slap gelachen om al jullie ideeën! En wat reageerden jullie massaal! Erg leuk om te lezen. Sommigen zaten dicht in de buurt maar niemand heeft het helemaal geraden.
Het idee van Anna zag ik helemaal voor me. Gezellig op de bruiloft onze kinderen bekogelen met 12 kg rijst, te grappig. Of leuk blikgooien midden in de kamer met 12 kg suiker. Die kinderen van ons proberen natuurlijk met de eerste worp al zoveel mogelijk suiker in alle hoeken van de kamer te krijgen.
Enne zout om op mijn stoepje te strooien de komende barre winter? Echt niet! Ik wil nog lekker zomerbloemetjes strooien.
En de bruidsschat ook al zo leuk! Dat doet me weer denken aan toen Marinus bij mijn vader om de hand van zijn dochter kwam vragen. Ik was al snel verhandeld voor een sigaar! 
Het is wel suiker trouwens en het heeft ook met mijn gewicht te maken. Het zijn niet de kilo's die ik af wil vallen, maar de kilo's die ik al afgevallen ben! Alhoewel ik trots ben op de kilo's die ik bereikt heb wil ik eerst een toelichting geven. Ik ben al jaren en jaren bezig met afvallen. Mijn gewicht is niet stabiel zal ik maar zeggen. Het is dus een onderwerp dat om de haverklap besproken wordt. Ik denk dat velen van jullie het wel zullen herkennen. Aan de ene kant wil ik graag een leuk figuur (zeker als je 49 bent en de boel behoorlijk gaat hangen) en aan de andere kant stop ik de meest geweldige lekkernijen in mijn mond. Dan ben ik ook nog een mens van alles of niets dus is het nooit beperkt tot 1 lekker dingetje, nee, pakken worden er naar binnen gewerkt. Tja, dan hoef je je niet af te vragen waar ik dik van word. Dan ben ik ook nog eens een emo-eter die ongemerkt van leuke en niet leuke dingen gaat eten, en geloof me het is hier nooit saai dus altijd wel leuk of niet leuk. Nou ja en om het dan helemaal compleet te vertellen lukt het me niet door lichamelijke omstandigheden om te sporten dus daar moet ik het ook niet van hebben.
Een paar jaar geleden ben ik heel erg ziek geweest. Ik ben toen een soort van levensprioriteiten gaan stellen.
Mijn gewicht zette ik ergens onderaan het rijtje met name ook omdat ik door medicijngebruik enorm aankwam.
En als je een "nieuwe kans"  krijgt  om te leven is je gewicht wel het laatste waar je je druk om maakt. Nu ben ik een paar jaar verder en wordt het tijd om me niet meer te verschuilen achter: het maakt niet uit/er zijn belangrijkere dingen in het leven/dan heb ik tenminste geen rimpels enz. Dus begon Makkie aan poging 753 of daar in de buurt.
Ik wilde er geen woorden aan vuil maken, er zijn al zoveel woorden in al mijn pogingen gaan zitten. Ik dacht: als het me gaat lukken vertel ik er wel eens wat over. Om het visueel te maken maakte ik een feestje van elke kilo die eraf ging. Een kilo suiker, leuk papiertje er omheen, een cadeautje van maken omdat ik elke kilo eraf als een cadeautje zie. Elke kilo van mij eraf is een kilo cadeautje erbij. En nu zit ik op 12 kilo en kan ik er bijna weer een kilo bijzetten! En weet je hoe zwaar en veel 12 kilo is? Pffff echt zwaar! Om het voor mezelf overzichtelijk te houden werk ik elke keer 3 kilo's weg. Daarna koop ik 3 nieuwe kilo's. Het is een enorme stimulans om de stapel steeds leuker en groter te zien worden, ik raad het iedereen aan. Hoeveel kilo's ik nog wil? Eigenlijk wil ik nog 5x naar de winkel dus ik heb nog een hele weg te gaan. Ik maak er geen issue van, ik zie wel waar de suiker strandt. Vanaf nu wil ik elke kilo die ik afval op mijn blog gaan zetten, net als de eerste foto. Dat werkt voor mij denk ik als stok achter de deur. En voor de rest? Voor de rest wil ik vooral genieten van alle goede dingen in het leven, het liefst een beetje slanker!

schilderij van El van Leersum

Het papierpakketje gaat naar Jacqueline van Sjakkies blog.
Mag ik je adres Jacqueline dan stuur ik het pakje naar je toe.

Ik vond het erg leuk dat jullie allemaal zo enthousiast meededen!
Een heel fijn weekend! Wij vieren daarin Job's verjaardag, zijn laatste verjaardag als bij ons wonende zoon en als ongetrouwd man.


Groet,
Makkie

37 opmerkingen:

 1. Dus toch de kilo's............ Ik heb er bewondering voor dat het je is gelukt.
  De manier van aanpak is super. Heel veel succes met de laatste felbegeerde kilo's. En wat is het geheim van de Smid ? Daar ben ik dan ook wel weer nieuwsgierig naar. Plezierig weekend. Groet Petra
  p.s wist je dat het een heel oud gebruik is om suiker als bruidsschat weg te geven ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onthulling, ik heb het zelf ook al eens op deze manier aangepakt, superleuk!

  Maar inmiddels ben ik 60kg kwijt en om nu een hele suikermuur te gaan bouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig Makkie, dat je dit al gelukt is! En veel succes verder nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed gedaan en ik hoop dat de volgende kilo's er ook nog op een leuke manier afgaan, ik ga het volgen.
  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van de zoon. Leuk weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meid, gefeliciteerd hoor, 12 kg is echt niet niks. Ik heb je verhaal met veel verwondering gelezen....want het had het mijne kunnen zijn! Ook ik ben een ex-kankerpatiënte dus ik kus nu ook elke morgen de grond als ik opsta ;))
  En ook ik lever nu datzelfde gevecht als jij, mijn teller staat op 18 pakjes suiker maar ik wil er nog net zoveel als jij af.
  Dat maakt ons een beetje bondgenoten ;))
  Heel veel succes met de verdere kilootjes, op deze manier gaat je dat vast lukken want dit is een superleuke originele benadering,
  liefs,Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. knap gedaan ! misschien moet ik het ook eens proberen... ben zelf ook nog maar eens begonnen met wat op mijn eten te letten... geen liters cola meer te drinken... niet snoepen...
  Het lukt een beetje... cola drink ik max 1 glas per dag... sommige dagen zelfs niks cola... snoepen doe ik amper nog... drink nu liters water en gebruik veel minder vet en suiker... (ben nog maar 2 weken bezig) een weegschaal heb ik niet dus ik heb me niet gewogen voor ik begon... maar ik zal het wel voelen aan mijn kledij zeker ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. superknap!! en wat een originele manier om het voor jezelf visueel te maken, heel erg leuk!!
  alvast van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je nu nog net ongetrouwde zoon:)

  fijn weekend!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. superknap, gefeliciteerd met deze prestatie, echt heel goed!
  wat goed dat er zo'n positieve draai aangeeft en het zo leuk maakt, wat een goed idee!

  veel succes met de rest, het zal je leven toch ook wel wat lichter maken, letterlijk en figuurlijk gezien.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fantastisch voor je en zo goed wat je voor jezelf hebt gedaan.

  Ik herken mijzelf in je verhaal want 10 jaar geleden werd bij mij de ziekte van Crohn geconstateerd en kwam ik ook nog in de overgang terecht. I.p.v. dat de kilo's eraf vlogen, leek ik wel een magneet voor wat gewicht aangaat.
  Als ik in het ziekenhuis kwam leek ik wel Hollands Glorie vergeleken bij andere patiënten.
  Twee jaar geleden ben ik begonnen met gewoon 3 x per dag te eten en avonds na het eten een koekje bij de koffie en in het weekend wat extra's.
  Als er een verjaardag is of iets anders om te vieren, eet ik heerlijk een gebakje mee.
  In het totaal ben ik nu 15 kilo afgevallen en wil er zeker nog 10 kilo vanaf.

  Alvast gefeliciteerd met je zoon (ongetrouwd).

  Nogmaals, fantastisch!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap zeg....ik had je kilo knaller post gemist..;)
  Had graag mee geraden......maar petje af hoor, zoveel pakken al.......
  Van harte met je zoon's verjaardag en de komende bruiloft....wat speciaal moet dat zijn, je eigen zoon te zien trouwen.....
  Geniet maar heerlijk van je 'rijkdom'
  Fijn weekend
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo jij bent dus goed bezig, ik was ook bezig en was ook 12 kilo kwijt, maar ben nu ook ff de weg kwijt en hoop snel de draad weer op te kunnen pakken. Maar het blijft een levenslange strijd.
  Jou verhaal geeft me ook weer moed om verder te gaan want ook ik moet nog vele kilo's kwijt van mezelf. Ik zou zeggen veel succes met de verdere kilo's en een hele gezellige verjaardag met je nu nog thuis wonnende ongetrouwde zoon.

  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oohhh wat ben je goed bezig zeg en wat een enorm leuk idee met die pakken suiker ... ik weet hoe lastig het is hoor en vooral als je ouder wordt ik ben er ook steeds mee aan de worstel ben momenteel redelijk op gewicht en moet dat echt
  zo houden ... heeeeel veeeeeel succes met de resterende kilo's ..... Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O wat een goed idee!! Je hebt al heel wat achter de rug in je leven zo te lezen. En wat knap dat je al 12 kilo bent afgevallen! Heel veel succes met de volgende kilo's!
  En van harte met je zoon. Het is best bijzonder zo'n laatste verjaardag thuis. Heel fijn weekend met elkaar!
  Groetjes Karlina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk idee om de verloren kilo's zo praktisch zichtbaar te maken. Dat is echt briljant. En twaalf kilo is al heel wat zeg.

  http://www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig!!!! Ik had me suf gedacht maar kon maar niet origineel worden....maar ik was wel errug benieuwd, hoor!
  Ontzettend goed gedaan!
  En nu succes verder!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi verhaal, en misschien een hele goeie tip voor ons 'volslanke dames'
  Je succes zichtbaar maken ....
  Ik heb respect voor je, zou ook zo aan de slag moeten, maaree.....lukt nog niet zo.
  Fijn weekend, gefeliciteerd met je zoon!!
  Groetjes, Truus.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Makkie, wat een topprestatie.
  Ook ik had je berichtje gemist.
  de kilo's gaan hier ook al jaren op en neer, dus weet wat een toer het is om ze weg te krijgen.
  je bent geweldig bezig, op naar de volgende.
  lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. 12 kilo....wow, Heel knap want aangezien mijn passie eten is en bij mij ook 1 = geen is maar altijd gelijk een heel pak of een hele zak, kan ik me voorstellen dat je echt wel je best hebt moeten doen om dingen te laten staan. Ik hoop voor je dat die andere kilo's er ook heel goed afgaan. Bij mij hoeven er altijd maar iets van 4 of 5 kilo af want ja ... bij mij is het ook niet echt stabiel maargoed ik heb nog niks te klagen hoor en geniet van mijn, onze gezondheid en fijne leven met elkaar. Blij dat jij dat ook doet :-)Succes. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat knap dat je zoveel bent afgevallen!!
  Ik probeer de draad ook weer optepakken met afvallen! Door de verhuizing en nu de vakantie is het er helemaal weer bijingesprongen en ik was goed op weg, -10kg, maar nu........pak iedere dag de draad op maar makkelijk is het niet!

  ps zal ik een mailtje sturen over de beurs en hoe we dat gaan afspreken enz of het nog wat te vroeg of .........ik verheug me er erg op!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Knap Marjan, ik heb even je oude posten gelezen, met de bruiloft in het vooruitzicht zal het zeker heel goed uitkomen, al die kilootjes eraf, moeder in een mooi gewaad:)) Heel goed dat je het op deze manier aanpakt, ik wist dat je zo ziek bent geweest en bewonder je daarom om de positiviteit die je altijd uitstraalt!!!
  Geniet het weekend van de verjaardag van Job...

  Een lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow wat een leuk idee om je verloren kilo's af te schrijven!!! Dat stimuleert om door te gaan, niet? Echt heel goed dat het je gelukt is!! geniet van de verjaardag het weekend. Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw, respect hoor, echt knap.
  Ben zelf 4 weken bezig, nu 2 en half kilo kwijt, maar ik vind het wel een strijd hoor! In het weekeinde.d ben ik eat minder streng, jet moet wel leuk blijven natuurlijk, vind ik.
  Succes met de rest, nogmaals respect, superknap!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een geweldige prestatie! Succes met de laatste loodjes en alvast een fijn weekend met een gezellige verjaardag.

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooi verhaal...
  en alvast gefeliciteerd met je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ohhh Super idee zeg om je eigen zo te stimuleren echt super gefeliciteerd en nog veel succes met de laatste lootjes.
  En gefeliciteerd met je zoon.
  En fantastisch dat ik je pakketje gewonnen heb dit is echt de allereerst sinds ik op blogland ben SUPER YEAHHH

  Gr Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik had jouw stukje zelf kunnen schrijven. Ik kan me er helemaal in vinden. Ik ben ook een paar kilo te zwaar maar ik sport wel en ben gezond. Dat vind ik het belangrijkste. Dat zeg ik ook tegen mezelf als ik weer met een zak chips (die overigens in 1 keer leeg moet) op de bank zit. Maar toch sommige kleding staat gewoon leuker met een maatje minder. En je voelt je wat lekkerder en zelfverzekerder. Dus ik heb ontzettend veel bewondering voor wat je al gepresteerd hebt! Ga zo door. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Erg leuk om te lezen en wat een creatief idee om er zo mee om te gaan.
  Echt een cliffhanger dit raadsel. Ik moet eigenlijk allang naar bed, maar dacht...toch nou even lezen WAT het nou was, van die pakken!

  Slaap lekker en ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Super van Harte.
  En de laatste kilo's lukken je ook zeker weten.
  Echt heel heel erg leuk al die verpakte kilo's.
  Nog een leuk werkje ook. Je kunt je er elke keer weer op verhuegen er iets moois van te maken.
  Groetjes en een fijn weekend Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat goed van jou zeg!!! Ik herken je verhaal, op dit moment staat mijn gewicht ook op prioriteit ergens ver onder aan,maar toch in een hoekje zit het altijd te wringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ben net terug van vakantie en lees de gemiste berichtjes op je blog.... je toren maakte me nieuwsgierig maar ik hoefde niet lang te wachten op het antwoord want het volgende blogje beantwoorde de vraag wat het was. Wat een originele manier om af te vallen en ik denk ook een hele stimulans. Want elke keer een pak suiker leuk versieren is natuurlijk ook gaaf....en je ziet het staan en daardoor blijf je beter gemotiveerd denk ik.
  Super dat je al zover bent ik wens je heel veel succes met de laatste 5 pakken suiker....
  (wel jammer dat ik niet meer mee kon doen want het papierpakketje ziet er geweldig leuk uit!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wat goed van je, ben maar heel trots op jezelf........... en wat een keileuk idee.......

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat goed zeg! Echt knap gedaan! En een leuke manier om het inzichtelijk te maken! Tja, ik ken het probleem... Eerst ziek en dan die eerste kilo's: ach, niks mis mee, was toch veel afgevallen door ziekte. Volgende kilo's: hmm, vooruit. Volgende kilo's: dit is toch niet zo leuk etc. En dan moet je als grote hobby bakken hebben :-( Maar nu moet het echt eens, en dan 'gewoon' door minder te snoepen. Misschien dat het me op deze manier gaat lukken!

  Overigens: gefeliciteerd met je zoon! Best bijzonder, zo'n laatste feestje thuis!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zucht ..... Was ik maar zover .
  Wens jou maar ook mezelf succes .
  Lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat goed!!! zoveel kilo's kwijt en om die nare periode achter je te laten! Zal vrij heftig geweest zijn en dan ook niet lekker in je vel. Maar.... wat ga je doen met al die pakken suiker als het streefgewicht bereikt is? ;)) Wordt de muur nog heel veel groter? Leuk de reactie's eronder.. heel herkenbaar ook..

  Succes en fijn dat het zo lukt.

  Fijne zondag nog..

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 35. O wat een leuk idee, die pakken suiker! Ik weet nog dat mijn moeder vroeger lege boterkuipjes spaarde om dezelfde reden. Toen vond ik dat ook al zo leuk.
  Heel erg knap hoor, datje zoveel bent afgevallen, echt petje af! Hier nog zo'n emo-eter die altijd wel iets te vieren heeft ;)
  Ik vind je post een goede stimulans voor mezelf om er ook eens iets aan te gaan doen!
  En jij voelt je vast beter met zoveel kilo minder om mee te slepen. en inderdaad, straks die bruiloft!
  Gefeliciteerd trouwens met jullie zoon! Bijzonder, zo'n laatste verjaardag thuis!
  Fijne week hoor!
  groetjes,
  Wilmi

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ten eerste: wat superknap van je, zeg! En verder vind ik het een fantastisch idee: zo heb je goed inzicht hoe het gaat! Mooi gemaakt ook! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik waardeer je berichtje enorm!